Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers meglepetésre vereséget szenvedett a Charlotte Bobcatstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A vesztes hazai csapat - amelyben az előző alapszakasz legjobbjává választott LeBron James 29 pontig jutott - ezt megelőzően sorozatban hét mérkőzést nyert meg. A Charlotte eddigi 11 fellépésén először diadalmaskodott a Cavs csarnokában.

Két vasárnapi összecsapáson is túljutott a 130 ponton a győztes alakulat: a New York Knicks az Indiana Pacers, a Los Angeles Lakers pedig a Dallas Mavericks ellen szórta a kosarakat.

A Knicks már 48 ponttal is vezetett a vendég Pacers ellen - ami még egy csapatnak sem sikerült a szezon során -, végül 43 ponttal nyert, azaz öt ponttal maradt el a klubcsúcstól.

A 27/6-os győzelmi mérleggel ligaelső Lakersben heten is legalább 10 pontot szereztek, a szupersztár Kobe Bryanttól ezúttal 15 pont is elég volt. A mindvégig hátrányban lévő Mavs formájáról mindent elárul, hogy a kilencszeres All Star-válogatott Jason Kidd 27 perc alatt egyszer sem talált a gyűrűbe.

A San Antoniónak 22 pontot dobó Chris Bosh lett a Toronto fennállásának legeredményesebb játékosa: az olimpiai bajnok erőcsatár immár 9428 pontnál tart a Raptors színeiben, az eddigi rekordot Vince Carter tartotta 9420-szal.

eredmények:
Cleveland Cavaliers - Charlotte Bobcats 88-91
New York Knicks - Indiana Pacers 132-89
Toronto Raptors - San Antonio Spurs 91-86
Denver Nuggets - Philadelphia 76ers 105-108
Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 131-96