Vágólapra másolva!
Kérdésessé vált Mihail Grabovszkijnak, az egyik legjobb fehérorosz jégkorongozónak a szereplése a februári, vancouveri téli olimpián, miután a hétvégén csuklótörést szenvedett.

A Toronto Maple Leafs csatára a Calgary Flames elleni szombati bajnokin sérült meg, és a klub hétfői tájékoztatása szerint hat hétig nem játszhat.

Az idényben 2,9 millió dollárt kereső Grabovszkij - aki a tavalyi vb-n a magyarok ellen gólt szerzett - a mostani szezonban 42 mérkőzésen 25 pontot (7 gól, 18 gólpassz) gyűjtött. A fehérorosz válogatott Vancouverben február 17-én, az előző olimpián ezüstérmes finn csapattal játssza első csoportmérkőzését.

* * *

Hat héttel az első olimpiai verseny előtt bízik felépülésében Lindsey Vonn, az amerikaiak kétszeres világbajnok alpesi síelője, aki egy hete, a lienzi Világkupa-futamon szenvedett balesetet.

A 25 esztendős sportoló összezúzta a bal karját, de csontja nem tört el, így a vasárnapi, zágrábi Vk-állomáson már rajthoz állt, igaz, rögzítőkötéssel a karján. Vonn a fájdalmai miatt nem tudott versenybe szállni a dobogós pozíciókért, így elveszítette összetettbeli első helyét is, amelyet a német Maria Riesch vett át.

"Remélem, hogy a sérülésből már semmit sem fogok érzékelni Vancouverben" - mondta Vonn. "Jól érzem magam, bár Zágrábban valóban nem tudtam tökéletesen koncentrálni. A legfőbb célom most az, hogy teljesen felépüljek, visszanyerjem az önbizalmamat, és egyáltalán ne érezzek semmilyen fájdalmat."

A Vk-sorozat pénteken, az ausztriai Haus im Ennstalban folytatódik, ahol az első napon a múlt hónapban elmaradt Val d'Isere-i lesiklást pótolja a mezőny, majd szombaton újabb lesiklás, vasárnap pedig szuperóriásműlesiklás szerepel a programban.

Vancouverben február 14-én kerül sor a női alpesi síelők első versenyére.