Vágólapra másolva!
Hajdu János, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken jelezte Sinka Lászlónak, az országos szövetség elnökének, hogy nem kívánja meghosszabbítani lejárt szerződését.

Hajdu a 2008-as olimpián még a magyar női nemzeti együttest vezette a negyedik helyre, majd tavaly ősszel a férfi válogatott kapitányává nevezték ki. Az idén januári, horvátországi világbajnokságon hatodik helyezést ért el csapatával, emellett kijuttatta a gárdát a jövő évi, ausztriai Európa-bajnokságra.

"Mindvégig tudtam, hogy csak megbízatásom lejártáig, az Eb-selejtezők végéig maradok szövetségi kapitány, mert ez és a szakmai igazgatói poszt hosszú távon szinte összeegyeztethetetlen egymással anélkül, hogy az egyik komolyan sérülne" - indokolta döntését Hajdu. "Eddig a szakmai igazgatói munkára jutott kevesebb időm, energiám, mostantól viszont teljes lendülettel erre szeretnék koncentrálni."

Sinka László köszönetét fejezte ki Hajdunak az elért eredményekért, szerinte az utódlás kérdése legközelebb a szövetség elnökségének július 22-i, szerdai ülésén kerülhet szóba, végleges döntés pedig szeptember közepére várható. Mivel július elején a női gárdát vezető Imre Vilmos is lemondott posztjáról, jelenleg egyik magyar válogatottnak sincs szövetségi kapitánya.