Vágólapra másolva!
Az alapszakasz-győztes Cleveland Cavaliers és a nyugati első Los Angeles Lakers is megnyerte második hazai mérkőzését, ezzel egyaránt 2-0-ra vezetik párharcukat az NBA rájátszásának első fordulójában.

A Cavs főként LeBron James 29 pontjával verte a Detroit Pistonst, amely három napon át csak ellene dolgozta ki a taktikát.

Amikor a "főlovag" 29 pontos vezetésnél melegítőt húzott, a vendégek néhány perc alatt 7-re csökkentették a hátrányt, így Jamesnek vissza kellett jönnie a hajrára.

A Lakersben Kobe Bryant 26 pontot dobott a Utah Jazznek, amelyben a tavaly ugyancsak olimpiai bajnok Deron Williams 35 pontig jutott. A Salt Lake City-iek sorozatban 11-edszer maradtak alul a kaliforniai együttesnél, amelynek edzője, Phil Jackson NBA-rekordot jelentő 195. rájátszásbeli győzelmét aratta.

A Portland elsősorban a 42 pontos Brandon Roynak köszönheti a Houston elleni diadalt, amellyel 1-1-re alakult a párharc állása. A Blazers még sosem veszítette el első két hazai meccsét a playoffban, míg a Rockets 1997 óta nem jutott tovább a főcsoport-negyeddöntőből.

eredmények, rájátszás, főcsoport-negyeddöntő:
Keleti főcsoport:
Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 94-82
az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:
2-0 a Cleveland javára.

Nyugati főcsoport:
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 119-109
a párharc állása:
2-0 a Lakers javára

Portland TrailBlazers - Houston Rockets 107-103
a párharc állása: 1-1.