Vágólapra másolva!
Az MKB Veszprém nyerte a Budapest Bank férfikézilabda-Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben könnyedén, 32-23-ra győzött a címvédő Pick Szeged ellen, a budapesti SYMA-csarnokban.

Magyar Kupa, döntő:
MKB Veszprém- Pick Szeged 32-23 (16-9)

Már a kezdeteknél jobb volt a Veszprém, pedig hiányzott a sérült Gál, és Sesum is pihenőt kapott. Minden szegedi gólra kettesével válaszolt a nagy rivális.

Ez a ritmus megszakadt, a Tisza-partiak pedig még nagyobb hátrányba kerültek, és a 16. percben 9-4-nél a Szeged időt kért. Ez sem sokat segített, mert a támadójáték változatlanul halovány volt, és folytatta menetelését a bajnok, még emberhátrányban is nőtt a különbség (14-6).

A második félidő elején a Veszprém célba vette a "közte tizet", és a 38. percben sikerült ez elérnie (21-11). Megint időt kért a Pick, de erejéből csak arra tellett, hogy a továbbiakban ne legyen még simább a meccs.

A lefújás előtt mindkét tábor együtt harsogta a február 8-án meggyilkolt Marian Cozmának, a veszprémiek román beállósának nevét. A Veszprém története során 18. MK-sikerét aratta.

Mivel várhatóan a Veszprém és a Szeged végez a bajnokság első két helyén is, ezért a most bronzérmes Gyöngyösi Főiskola szerepelhet a KEK-ben.

a 3. helyért:
Gyöngyösi Főiskola - FTC-Cityline 29-22 (16-10)