Vágólapra másolva!
Csütörtökig ki kell költözniük a Megyeri úti jégcsarnokból az Újpest jégkorongozóinak, mivel a Sportfolió Kht. bezáratja a létesítményt.

"Ez egy több éve tartó vita kicsúcsosodása, 2004 januárjában ugyanez zajlott le, de akkor sikerült megoldani a helyzetet" - nyilatkozta az MTI-nek Joós Zoltán szakosztályelnök.

"Mi vállaltuk az üzemeltetési költségek egy részét, a többit pedig a Sportfolió, a megállapodás egészen 2007-ig működött, azóta problémás a helyzet. A kht.-t fel akarják számolni, a vagyonkezelés joga viszont még nem került át a NUSI-hoz. Értelmetlennek és felháborítónak tartjuk ezt az erődemonstrációt, hiszen 300 gyerek sportolását veszélyeztetik."

A Sportfolió sportlétesítményeket kezelő kht. részéről Orbán Sándor ügyvezető igazgató a nap folyamán a helyszínen tájékoztatta az UTE illetékeseit a tervekről. Joós Zoltán szerint az álláspontok nem közeledtek, de belátható időn belül megoldás várható az ügyben.

"Két héten belül megoldódhat a probléma, ha a NUSI átveszi a Sportfoliótól a jogokat. A magunk részéről tudatában vagyunk a kiköltözési határidőnek, de addig biztosan nem tudjuk elhagyni a csarnokot minden eszközünkkel, felszerelésünkkel együtt. Változatlanul fenntartjuk az ajánlatunkat, hogy átvesszük az egész létesítményt, de mivel Magyarországon lehetetlen állami támogatás nélkül jégcsarnokot üzemeltetni, ehhez valamiféle forrásra lenne szükségünk. Leginkább azt szeretnénk, ha minden maradna a jelenlegi rendszerben, és nekünk továbbra is csak az üzemeltetési költségek egy részét kellene fedezni." - mondta Joós.