Vágólapra másolva!
Paul Pierce 31 ponttal segítette győzelemre csapatát, a címvédő Boston Celticset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A gárda két ponttal diadalmaskodott a sorozatban hatodik vereségét elszenvedő Philadelphia 76ers otthonában.

A vendégeknél Kevin Garnett pihent, míg az ugyancsak sokszoros All Star-válogatott Ray Allen a clevelandi Anderson Varejao vasárnapi lekönyökléséért kapott egymeccses büntetését töltötte le. A két csapat várhatóan újra találkozik a szombaton rajtoló rájátszás első körében, hacsak a Sixers nem nyer szerdán a 39/1-es hazai mérleggel büszkélkedő Cavaliers csarnokában.

Az Atlanta-Miami mérkőzésen ugyancsak a hétvégi playoff felvezetését láthatták a nézők, ugyanis a keleti negyeddöntőben a Hawks vár a Heatre. Mindkét gárda tartalékolta legjobbjait, a floridaiaknál a mesterlövészek listáját vezető Dwyane Wade át sem öltözött.

A Los Angeles Lakers szintén rájátszásbeli első ellenfelét, azaz a Utah csapatát verte meg, s ezzel sorozatban hatodik hazai sikerét aratta. A kaliforniaiak 65 győzelemmel zárták a 82 fordulós alapszakaszt, ezzel fennállásuk harmadik legjobb mutatóját produkálták. Ennél jobban csak az 1972-es (69 diadal) és a 2000-es (67) csapat teljesített.

A következő idénytől Flip Saunders lesz az idény második leggyengébb csapatának, a Washington Wizardsnak a vezetőedzője. Az alapszakaszban egy meccsel a vége előtt 19/62-es győzelem/vereség mérleggel szerénykedő Varázslók egy NBA-tisztségviselő szerint jövő héten szerződtetik az átmenetileg megbízott Ed Tapscott helyére az NBA-ben 1995 óta tevékenykedő szakembert.

Saunders tíz éven át irányította a Minnesota Timberwolvest, majd 2005-ben a Detroit Pistonshoz került, onnan tavaly júniusban menesztették.

Eredmények:
Philadelphia 76ers - Boston Celtics 98-100
Atlanta Hawks - Miami Heat 81-79
Los Angeles Lakers - Utah Jazz 125-112