Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében a címvédő Ciudad Real ellen léphet pályára. A spanyolok sem örülnek a magyar együttesnek, ahogy edzőjük, Talant Dujsebajev fogalmazott, szenvedni fognak a Veszprém ellen.

"Nagyon nehéz párharc lesz, nem mondhatok erről mást. Egy olyan csapat, amely Montpellier-ben, illetve Leónban is nyerni tudott, az nagyon erős védelemmel rendelkezhet, és igen jól fel van készítve" - nyilatkozta a Marcának Talant Dujsebajev, a Ciudad Real vezetőedzője.

A szakember elmondta, vágyai között a német Löwen szerepelt, ehelyett egykori mestere, Mocsai Lajos ellen kell harcba vezetni tanítványait. "Peric rendkívüli kapus, bizonyítja ezt évek óta. A védelmet magas, erős emberek alkotják, nehéz lesz átlőni a kétméteres embereket."

Dujsebajev külön kiemelte, micsoda fantasztikus teljesítmény, hogy Marian Cozma meggyilkolása ellenére menetel a Veszprém. "Újfent bebizonyították, milyen nagyszerű profik, és miért alkotnak nagy csapatot."

Németh Csaba, az MKB Veszprém szakosztályvezetője szerint rövid az idő, de alaposan fel kell készülni a Ciudad Realból.

"A Bajnokok Tornáján már egyszer bebizonyítottuk, hogy tudunk ellenük is játszani. Sokáig vezettünk, nem is kevés góllal és bízom benne, hogy a hazai mérkőzést minden körülmények között meg fogjuk nyerni" - nyilatkozta a Veszprém Kézilabda Fan Club oldalán.

"A legnehezebb csapatot sorsolták nekünk, jó hogy idegenben kezdünk és a visszavágó Veszprémben lesz. Ha jól kezdünk Spanyolországban, akkor van esélyünk" - vélte a csapat jobbátlövője, Marko Vujin.