Vágólapra másolva!
Kiváló játékosokkal, a csapatvezetői poszton pedig a sportág egyik legnagyobb alakjával, Jari Kurrival érkezik Magyarországra a finn jégkorong-válogatott, amely április 2-án és 3-án találkozik a világbajnokságra készülő magyar nemzeti együttessel.

A finn csapatból ezúttal hiányozni fognak a tengerentúli profiligában, az NHL-ben érdekelt sztárok, valamint a finn élvonal rájátszásában még szereplő hokisok, de így így is lesznek húzónevek. Például pályára lép majd Petteri Nummelin, aki tagja volt az 1995-ben világbajnok alakulatnak. Rajta kívül még egy volt NHL-es, Hannes Hyvönen is helyet kapott Jukka Jalonen szövetségi kapitány együttesében. A Magyarországra érkezők között Hyvönen mellett Mika Pyöräla: játszott a tavalyi vb-n. A finn élvonalban Jusso Riksman védett a legjobb százalékkal (94,37), Kim Hirschovits gyűjtötte a legtöbb pontot (66) és adta a legtöbb gólpasszt (48), Jussi Makkonen lett a gólkirály 27 találattal, míg Mikko Mäenpää volt a legponterősebb hátvéd (47).

A csapat vezetője Jari Kurri, a sportág legendás alakja. Ötször nyert Stanley-kupát, hétszer szerepelt All Star-gálán, a nemzetközi szövetség (IIHF) és az NHL is beválasztotta a Hírességek Csarnokába. Visszavonulásakor minden idők legeredményesebb európai születésű NHL-hokisának számított.

A magyar és a finn gárda még soha sem találkozott egymással. A Papp László Sportarénában rendezendő, április 2-i összecsapás 19, a másnapi, miskolci fellépés pedig 18 órakor kezdődik.