Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A rájátszásról szinte biztosan lemaradó Atlanta klubcsúcsot jelentően sorozatban a hatodik győzelmét aratta az NHL hétfői játéknapján.

A csapat finn kapusa, Kari Lehtonen egyéni rekorddal, 49 védéssel járult hozzá a Washington elleni 5-1-es sikerhez. Lehtonen 200. NHL-találkozóján védett, és a sorozatban szerzett hat győzelemből ötnél ő védte az Atlanta kapuját.

A Thrashers három gólt is emberelőnyen szerzett, és a győzelem értékét növeli, hogy a sérülés miatt hiányzó házi gólkirály, Ilja Kovalcsuk nélkül lett meg a Washington skalpja. A Capitals öt idegenbeli győzelem után szenvedett vereséget, de így is a második helyen áll Keleten, míg az Atlantának semmi esélye a playoffra, mivel 15 pont a hátránya a nyolcadik Carolina mögött.

A Nashville ellen vereséget szenvedő Los Angeles is egyre nehezebb helyzetben van, a Kings hat ponttal van elmaradva a még rájátszást érő helyen tanyázó Dallastól.

A Nashville ellen pedig volt esélye a két pont megszerzésére a kaliforniaiaknak, egészen a hajráig, amikor az újonc Ryan Jones góljával eldöntötte a meccset. A Ragadozóknál Joel Ward (egy gól, egy gólpassz) és J.P. Dumont (két assziszt) is többpontos meccset zárt, a Nashville jelenleg hetedik Nyugaton, de úgy vezet két ponttal a kilencedik Edmonton előtt, hogy a kanadai gárda két meccsel kevesebbet játszott.

eredmények:
Atlanta Thrashers - Washington Capitals 5-1
Los Angeles Kings - Nashville Predators 3-4

Mindent egy helyen az Eb-ről