Vágólapra másolva!
Hiába szerezte meg NHL-pályafutása első mesterhármasát Steve Stamkos, a nyári draft első választottja, a Tampa Bay 5-3-ra kikapott a Chicagótól.

A Blackhawks igazi mumusa a floridaiaknak, mivel a legutóbbi tizenegy egymás elleni meccsből már a kilencediket nyerte meg. Stamkos, akinek édesapja is a helyszínen szurkolt, a Tampa Bay első újonca, akinek összejött első évében a tripla.

Egy másik történelmi adat: a Chicago 49 lövést küldött a Lightning kapujára, a franchise 1992 óta íródó NHL-históriájában még egyszer sem sorozta meg ennyire az ellenfél a Tampa Bayt. A Chicago fiataljai sem henyéltek, a 2007-es draft 1/1-es játékosa, Patrick Kane (1 gól, 2 gólpassz) és Jonathan Toews (2+1) is három ponttal zárt.

Szétlövéssel dőlt el két kanadai csapat, a Calgary és a Vancouver csatája, a büntetőpárbajban Pavol Demitra vitte be a mindent eldöntő találatot. A Canucks 51 másodperccel a harmadik harmad vége előtt mentette hosszabbításra a meccset a hátvéd Kevin Bieksa révén, amikor már Roberto Luongo helyett plusz egy ember volt a jégen. A Canucks legutóbbi hét meccséből csak egyet bukott el, a Calgary pedig ötösre nyújtotta a pontszerző sorozatát, mivel a szétlövéses vereségért is jár egy pont.

A Boston négy zakó után tudott ismét nyerni, a Bocsok a Carolinát porolták el 5-1-re. Pedig a hazaiak ünnepi hangulatban voltak a meccs előtt, amikor visszavonultatták Glen Wesley 2-es számú mezét. Az egykori hátvéd, aki Bostonban kezdte a karrierjét, 13 idényt töltött a csapatnál, és abban az időszakban is játszott, amikor még Hartford Whalers néven futott a franchise.

Wojtek Wolski 15 góltalan meccs után vette magához ismét a góllövő ütőjét, amit leginkább az Ottawa bánt, mivel a Senatorsnak így ötös győzelmi szériája szakadt meg. Tomas Vokoun idénybeli ötödik hibátlan meccsét produkálta, a Florida cseh kapusa a New Jersey ellen húzta le a rólót, a Párducok pedig 4-0-s győzelemmel söpörték be a két pontot. Pedig az Ördögök szenzációsak voltak mostanság vendégként, de hét siker után a nyolcadikat már nem sikerült behúzni.

A sérült Thomas Vanek hiányát egyelőre nem érezte meg a Buffalo, az osztrák csatár szorgosan lődözte a gólokat, de most volt, aki a helyére lépjen, a Toronto elleni 4-1-es siker alkalmával a védő Drew Stafford duplázott. A San Jose három vereség után javított, a Cápák az Edmontont falták föl.

eredmények:
Carolina Hurricanes - Boston Bruins 1-5
Toronto Maple Leafs - Buffalo Sabres 1-4
Tampa Bay Lightning - Chicago Blackhawks 3-5
Florida Panthers - New Jersey Devils 4-0
Colorado Avalanche - Ottawa Senators 3-2 - hosszabbítás után
Calgary Flames - Vancouver Canucks 3-4 - szétlövés után
San Jose Sharks - Edmonton Oilers 4-2