Vágólapra másolva!
Hiába szerzett 47 pontot LeBron James, a Cleveland Cavaliers sztárja, csapata éppen az ő fegyelmezetlensége miatt kikapott egy ponttal az Indiana Pacerstől az NBA keddi játéknapján. Az olimpiai bajnok kosaras a mérkőzés vége előtt 0,2 mp-cel szabálytalankodott Danny Grangerrel, aki értékesítette a győzelemhez szükséges büntetőt.

Az Indiana ezzel hosszú nyeretlenségi sorozatot zárt le, mivel a Pacers kilenc zakó után húzott be ismét egy meccset. A vége nagyon izgalmasan alakult, T.J. Ford kosarával ugyanis 0,8 másodperccel a vége előtt kétpontos előnyt szerzett a Pacers, de mivel Granger szabálytalankodott a túloldalon az utolsó esélyként a levegőben érkező passzt bezsákolni próbáló Jamesszel szemben, így a Cavs sztárja két büntetőt dobhatott.

Be is dobta mindkettőt, de annyi ideje még volt a hazaiaknak, hogy ők is rámenjenek egy alley-oop figurára, és ezúttal Jamest látták szabálytalannak a bírók, így Granger állt a büntetővonalra, és elég volt az egyik szabaddobást értékesítenie a győzelemhez.

Kobe Bryant a legfiatalabb játékos lett, aki elérte a 23 ezer pontos határt, a Lakers emblematikus figurája 34 pontot rámolt be az Oklahoma ellen. Kobe a 21. kosaras a liga történetében, aki elérte a 23 ezer pontot. A Thunderben Kevin Durant sorozatban ötödször termelt 30 pont fölött, most 31-gyel zárt, és leszedett 10 lepattanót is.

eredmények:
Atlanta Hawks - Washington Wizards 111-90
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 96-95
Miami Heat - Denver Nuggets 82-99
New Jersey Nets - San Antonio Spurs 93-108
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors 102-110
Chicago Bulls - Detroit Pistons 107-102
Dallas Mavericks - Sacramento Kings 118-100
Golden State Warriors - New York Knicks 144-127
Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 105-98