Vágólapra másolva!
Elégedetten nyilatkozott az ukránok elleni utolsó olimpiai selejtezőmérkőzést követően Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya. A kanadai-olasz szakember szerint a csapat bebizonyította, képes az előrelépésre és a jó játékra.

"Nagyon elégedett vagyok a látottakkal, csapatom végre hatékony játékot mutatott be, elsősorban a védekezés terén. - nyilatkozta Pat Cortina, a válogatott szakvezetője. "Sokkal jobb munkát végeztünk, mint az első két mérkőzésen. Megmutattuk, hogy ez a csapat igenis képes a jó játékra, hogy előre tudunk lépni, s tudunk sokkal, de sokkal jobban hokizni. Ellenfelünknek csak gratulálni tudok, hiszen 0-2-ről álltak fel. A sok kiállítás okozott csak gondot, ezen a téren feltétlen előre kell lépnünk az A csoportos világbajnokságig"

Ukrán újságíró Cortinának szegezte a kérdést: tavaly Szapporóban legyőzte csapata Ukrajnát, most kikapott tőle, vajon miért? Mi volt a különbség a két mérkőzés között?

"Akkor sokkal több időnk volt a felkészülésre, az akkori ukrán csapat pedig rosszabb volt, mint a mostani. Az, hogy akkor nyertünk, nem jelenti azt, hogy ezentúl mindig győzni fogunk. Most 60 perc alatt 3-3 lett az eredmény, én ezzel elégedett vagyok" - mondta a magyarok szakvezetője

"Keményen küzdöttünk, az első tíz percben sajnos négy kiállításunk is volt, de a hullámvölgyet túléltük. Aztán keményebben kezdtünk hokizni, jobban koncentráltunk, szereztünk is két gólt. Utóbbinak azért is örülök, mert az első két meccsen nem a gólgyártásról voltunk híresek. Sajnos elfáradtunk a végére, ellenfelünk is feljavult a harmadik harmadra" - nyilatkozta a mérkőzést követően Svasznek Bence, a magyar válogatott védője.

Arra a kérdésünkre, miben javulhat még a csapat, Svasznek azt felelte, mindenben, elsősorban gyorsaságban és helyzetkihasználásban.