Vágólapra másolva!
Megszerezte első győzelmét a nőikosárlabda Euroligában szerdán az újonc Szeviép-Szeged, miután a hatodik fordulóban 16 ponttal megverte a vendég francia Tarbes-ot.

A nyeretlen Szegednek jó esélye volt arra, hogy megszakítsa rossz sorozatát, mivel a D csoportban 1/4-gyel utolsó előtti Tarbes a nyitókörben csak minimális különbséggel (81-80) múlta felül a magyarokat. Bencze Tamás együttesébe visszatért a napokban szívproblémákkal kezelt Fürész Emőke, aki később a meccs egyik legjobbjának bizonyult.

Álomszerűen kezdtek a házigazdák: a francia alakulat 14-0-nál talált először a gyűrűbe. Főként Vaida Sipaviciute és Laczi Edit termelte a pontokat, így a nagyszünetre a hazaiak épp kétszer annyi pontot szereztek, mint riválisuk (46-23).

Fordulás után sem csökkent a hazaiak lendülete, stabilan megmaradt a 10 pont feletti különbség, Sipaviciute pedig nemsokára már dupla-duplánál tartott. Bár a harmadik negyed a vendégeké lett, és Horváth Zsuzsanna kipontozódott, a Tisza-partiak sikere nem forgott veszélyben, így fennállásuk ötödik Euroliga-találkozóján megszerezték első győzelmüket. Az összecsapás legjobbja Sipaviciute lett 16 ponttal és 12 lepattanóval.

Az 1/4-nél tartó szegedi csapat egy hét múlva a címvédő orosz Szpartak Moszkvához látogat. A két együttes eredetileg már november 4-én találkozott volna egymással, ám az orosz klub tulajdonosának, Sabtaj von Kalmanovicsnak meggyilkolása miatt a csatát januárra halasztották.

A C csoportban a Sopron csak az első félidőben tudta tartani magát Kassán. A győzelem-vereség mutatóját a múlt héten 2/3-ra rontó Sopronhoz hasonlóan a Kosice is kétszer nyert eddig, így nagy csatára volt kilátás. A magyar bajnokhoz visszatért a kézműtéten átesett Jelena Milovanovic, aki rögtön át is vette a karmesteri pálcát, elsősorban neki köszönhetően a vendégek jó darabig "lőtávolon belül" maradtak. A túloldalon főként a nemrég érkezett Angel McCoughtry villogott, akinek a remeklésével a kassaiak 37-34-re vezettek a félidőben.

A nagyszünet után fokozatosan nőtt a különbség, a Sopronnak egyre kevesebb esélye volt a felzárkózásra. A kassaiaknál McCoughtry mellett az idei All Star-gálán is szerepelt Tandice Dupree játszott nagyon eredményesen, előbbi 24, utóbbi 16 pontig jutott.

A 2/4-es mérlegnél tartó soproniak egy hét múlva a lengyel Gorzówhoz látogatnak.

Női Euroliga, 6. forduló, D csoport:
Szeviép-Szeged - Tarbes (francia) 82-66 (24-9, 22-14, 18-24, 18-19)
A magyar csapat legjobb dobói: Sipaviciute 16, Laczi 14, Fürész 12, Zserzserunova 10

C csoport:
Kosice (szlovák) - MKB-Euroleasing Sopron 75-58 (21-17, 16-17, 21-16, 17-8)
A magyar csapat legjobb dobói: Milovanovic 17, Krivacevic 13, Holt 9