Vágólapra másolva!
A Veszprém sima győzelmet aratott a bosnyák Boszna Szarajevó otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati, 6. fordulójában.

Eredmény, férfi BL, 6. forduló, B csoport:
Boszna Szarajevó (bosnyák)-MKB Veszprém 20-24 (7-13)
Szarajevó, 1500 néző
v.: Abrahamsen, Kristiansen (norvég)
Boszna: Efendic, Grahovac, Uvodic (kapusok) - Arnaudovski, Banic 2, Bozoljac 3, Doborac 9/1, Golic, Jaskic, Kapisoda 2, Medjic 1, Melic, Nekic 1, Ovcina 2, Pucelj, Sirco, Veselinov, Vrazalic
Veszprém: Peric, Fazekas (kapusok) - Eklemovics 3, Gulyás 5, Iváncsik G. 6/3, Iváncsik T. 2, Lusnyikov 1, Pérez, Sesum 2, Sulic 3, Terzic 2/1, Vilovski
hetesek: 2/1, illetve 6/4
kiállítások: 6, illetve 6 perc

A Veszprém múlt szombaton, hazai pályán 35-18-ra kiütötte a Szarajevót, és most is jó rajtot vett a bosnyák fővárosban (1-4). A keményen záró vendég védőfalat alig lehetett áttörni, negyedóra elteltével már 10-4-re vezetett a Mocsai-csapat. A folytatásban valamelyest rendezettebben játszott a Boszna, de így sem tudta szorossá tenni a csatát.

A szünet után már a kétszámjegyű különbséget ostromolta - sikertelenül - a Veszprém, amely aztán a biztos vezetés tudatában a végjátékban kiengedett, ám a győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben.

A BL februárban folytatódik, 13-án a magyar bajnok a Chambéryt fogadja.

A mérkőzés után a csapat részéről Mocsai Lajos vezetőedző, Iváncsik Gergő, Zarko Sesum és Gulyás Péter nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának.

Mocsai Lajos: "Barátságos, tisztességes vendéglátásban részesültünk, azonban a mérkőzés előtti este olyan termet biztosítottak a számunkra, ahol nem lehetett megfelelő edzésmunkát végezni. A tornaterem betonaljzata miatt nem kockáztattam, így tegnap este inkább a gimnasztika kapott hangsúlyosabb szerepet. A mérkőzés kimenetelét meghatározta az első félidő, amikor is precíz támadó és védőmunkánkkal nagyobb előnyre tettünk szert. Az ellenfél nem tudta érvényre juttatni azt a stratégiáját, amivel - a Löwen elleni kivételével - eddig szoros mérkőzéseket tudott játszani. Terzic kiállításai miatt Ivan Lapcevicnek lehetőséget adtam, rá a Mezőkövesd és a Szeged ellen komoly feladatok várnak. Negatívumként értékelem, hogy az emberelőnyös helyzeteinket nem használtuk ki megfelelően. Összességében gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és a BL-ben nyújtott teljesítményéhez, 10 ponttal nagyon jó pozícióból várhatjuk a folytatást, hiszen három hazai meccsünk mellett egy idegenbeli megmérettetés vár ránk."

Iváncsik Gergő: "A hazai mérkőzéshez hasonlóan most is nagyon jól kezdtünk, így az első félidőben jelentős előnyt tudtunk szerezni. A második játékrészben főleg az előny megtartására törekedtünk, emiatt a bosnyákok kicsit közelebb tudtak hozzánk kerülni. Összességében úgy gondolom megérdemelten nyertünk."

Gulyás Péter: "A bosnyákok kellőképpen feltüzeltek bennünket azzal, hogy nem biztosítottak részünkre a tegnapi napon a mérkőzés helyszínén edzéslehetőséget. Emiatt kettőzött akarattal vetettük magunkat a küzdelembe, ennek köszönhetően jelentős előnyt tudtunk szerezni. Megérdemelten nyertünk."

Zarko Sesum: "Majdnem az egész találkozóm jól játszottunk, csak néhány perc volt, amikor nem mi uraltuk a mérkőzést. A sikeres első félidő után a második játékrézben már könnyedén oldottuk meg a feladatokat. Gratulálok mindenkinek, fontos győzelmet arattunk, amellyel a csoport élén maradtunk, így bizakodva várhatjuk a februári folytatást. Köszönjük a szurkolóknak a fantasztikus bíztatást, sokat segítettek nekünk!"

Az állás:
1. MKB Veszprém 10 pont/6 mérkőzés
2. Kielce 9/6
3. Rhein-Neckar Löwen (német) 8/5
4. Chambéry (francia) 3/6
5. Velenje (szlovén) 2/5 (132-141)
6. Boszna Szarajevó 2/6 (145-185)