Vágólapra másolva!
Az NHL legutóbbi játéknapján elképesztően nagyot küzdött a Carolina, amely az első harmad után 0-3-ra állt a Toronto után, majd a harmadik elején 2-4-re, de miután visszatornászta magát, fél perccel a vége előtt újabb gólt kapott. Három másodperccel a végső dudaszó előtt azonban Erik Cole kiharcolta a hosszabbítást, amely gól nélkül zárult, a szétlövésben pedig a Hurricanes kétszer is betalált, míg a torontói lövőket Manny Legace megbabonázta.

A Carolina egészen magához tért a tizennégy meccses vesztőszériája után, legutóbbi három fellépéséből kettőt megnyert, zsinórban negyedszer játszott hosszabbításos meccset, amiből három csak szétlövéssel dőlt el.

A győztes csapatban Tuomo Ruutu négy gólpasszt osztott ki és a szétlövésben értékesítette a saját büntetőjét, a védő Tim Gleason pedig két góllal vette ki részét a feltámadásból. A Toronto nem csak a vereség miatt bánkódhat, hanem azért is, mert ezzel a kanadai gárda lett a liga sereghajtója.

Csúnya verésbe szaladt bele a Calgary, amely saját csarnokában kapott egy hetest a Chicagótól. A Blackhawks, amely a csarnokában tartott cirkuszi előadás miatt hatmeccses túrára indult, sorozatban ötödször nyert, és vezeti a Középső csoportot Nyugaton.

Makszim Afinogenov hiába ütött hosszabbítást érő gólt az utolsó percben, a Boston jobban lőtte a büntetőket, így az Atlanta kénytelen volt beérni egy ponttal. Hiába állt a New Jersey kapujában Martin Brodeur, aki a legtöbb szétlövéses győzelemmel rendelkezik a ligában, a Nashville játékosait ez nem zavarta, így a Predatorsé lett a pluszpont.

Kikapott a címvédő, a Pittsburghöt az Ottawa verte meg 6-2-re, a Szenátoroknál a 800. NHL-meccsét játszó Chris Phillips két góllal ünnepelte a mérföldkő elérését. Bár a második percben Jordan Staal góljával még a Pingvinek vezettek, ezt követően zsinórban hatot ütöttek a kanadaiak, ebből négyet az utolsó harmadban, Phillips duplája is ekkor érkezett. A védő mellett Milan Michalek számára is emlékezetes volt a meccs, a cseh balszélső ugyanis 100. gólját ütötte a ligában.

A St. Louis először zárt sikerrel egy hosszabbításos meccset, Erik Johnson gólja az idénybeli első ráadásban elszenvedett vereséget eredményezte a Phoenixnek. Az Anaheim is az extra öt percben döntötte el a meccset, a Kacsák hőse Scott Niedermayer volt, aki 13. hosszabbításos gólját szerezte, ezzel ő a legeredményesebb védő ebben a műfajban.

eredmények:
Ottawa Senators - Pittsburgh Penguins 6-2
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 6-5 - szétlövéssel
Nashville Predators - New Jersey Devils 3-2 - szétlövéssel
Anaheim Ducks - Tampa Bay Lightning 4-3 - hosszabbítás után
Dallas Stars - Columbus Blue Jackets 1-4
St. Louis Blues - Phoenix Coyotes 3-2 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers - Boston Bruins 3-4 - szétlövéssel
Calgary Flames - Chicago Blackhawks 1-7