Vágólapra másolva!
A Detroit alaposan elrontotta Ken Hitchcock edző 1000. NHL-mérkőzését, a Red Wings ugyanis 9-1-re verte a Columbust. A meccs már az első félidőben eldőlt, mert a michiganiek 4-0-val zárták a nyitó felvonást, és a gólgyártással a folytatásban sem álltak le.

Hitchcock, aki pályafutása során a Dallasnál és a Philadelphiánál is megfordult, a meccs után elismerte, hogy a Detroit leiskolázta a csapatát, de azt reméli, fiai tanultak a leckéből, és talpra fognak állni.

A Columbus története legsúlyosabb hazai zakóját szenvedte el, amiből Niklas Kromwall és Justin Abdelkader két-két góllal, Dan Cleary, Pavel Dacjuk és Todd Bertuzzi góllal és gólpasszal vette ki a részét.

Nehezen dőlt el a Washington-Islanders meccs, 4-4 után csak a szétlövés tizenegyedik körében született meg az a gól, amely pontot tett a maratoni büntetőpárbajra. Chris Clark volt a befejezőember, igaz, a gólja után szükség volt Szemjon Varlamov hárítására is, aki Mark Streit eszén járt túl. Fordulatokban nem volt hiány, a fővárosiak már 8 másodperc elteltével vezettek, kevesebb mint hét perc múlva viszont már a Szigetlakóknál volt az előny.

A Chicago is büntetőkkel nyert, ami csak azért nem meglepő, mert a Blackhawks ebben a szezonban hármadszor randevúzott a Coloradóval, és mindannyiszor a szétlövés döntött. Ahogy a korábbi két alkalommal, úgy most is a hazai csapat nyert, a Chicago ezzel sorozatban ötödször örvendeztette meg drukkereit.

A New Jersey hatos sorozatot épített, az Ördögök ezúttal az Anaheimet kapták el. A Carolina viszont egyre meredekebb lejtőn száguld lefelé, a Hurricanes 13 meccs óta nem tud nyerni, ezúttal a Los Angeles előtt hajtott fejet. Pedig a duplázó Tuomo Ruutu második góljával 16 perccel a vége előtt még 2-2 volt az állás, de a hajrában a Királyok még háromszor csengettek, és ezzel a felettébb előkelő harmadik helyet foglalják el Nyugaton.

eredmények:
Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings 1-9
Buffalo Sabres - Edmonton Oilers 3-1
New Jersey Devils - Anaheim Ducks 3-1
Carolina Hurricanes - Los Angeles Kings 2-5
Chicago Blackhawks - Colorado Avalanche 3-2 - szétlövés után
Washington Capitals - New York Islanders 5-4 - szétlövés után