Vágólapra másolva!
A Hepp Ferenc-emléknap keretében rendezett barátságos mérkőzésen a magyar férfikosárlabda-válogatott kedden sima vereséget szenvedett a szerb Crvena zvezdától a Sportmax Hegyvidék csarnokban.

Eredmény:
Magyarország - Crvena zvezda (szerb) 72-101 (20-24, 26-25, 17-28, 9-24)

Az első negyedben a legutóbb bajnoki és kupaezüstérmes vendégek voltak jobbak, akik a folytatásban már 37-24-re elhúztak, ám a hazai kedvencek - akik a nyáron kiharcolták az európai A csoportban maradást - főként Horváth Ákos és Körtélyesi Gergely révén egyenlítettek (40-40). Közben Berényi János jelenlegi és Bartha Ferenc korábbi MKOSZ-elnök köszöntötte az 1980-as olimpián negyedik női válogatott hat tagját és Killik László akkori szövetségi kapitányt.

A nagyszünetben - amikor 46-49-et mutatott az eredményjelző - a békési Hepp Ferenc Általános Iskola tánccsoportja szórakoztatta a közönséget, majd a Magyar Olimpiai Bizottság nevében Vaskuti István, a Fair Play Bizottság tagja tüntette ki posztumusz az 1980-ban elhunyt sportvezetőt, az elismerést ifj. Hepp Ferenc vette át.

Ezt követően Berényi János emlékplakettet adományozott az MKOSZ jelenlévő korábbi elnökeinek, Prieszol Józsefnek, Várszegi Józsefnek és Bartha Ferencnek, továbbá Horváth Frigyes volt főtitkárnak, az emléknap főszervezőjének és ifj. Hepp Ferencnek, aki immár 30. éve a női válogatott csapatorvosa.

A ceremónia után ismét s játéké lett a főszerep, a közönség nagy bánatára ismét a zvezda vitte a prímet, amely Elmedin Kikanovic vezetésével 67-51-re meglépett. Ez valamelyest megfogta Mészáros Lajos szakmai igazgató alakulatát, amely 17 pontot hozott össze a harmadik játékrészben. A következő kisszünetben Bartha Ferenc köszöntötte az 1999-es - ugyancsak Mészáros Lajos által vezetett - válogatottat, amely utoljára kijutott az Eb-re.

A 63-77-ről induló zárónegyed már nem sok jót tartogatott a házigazdák számára, az egyik időkérés alatt Berényi János virágot adott át a néhány hete a szenior Világjátékokat megnyerő női kosárválogatott tagjainak. A barátságos mérkőzés végül a vártnál simább szerb diadallal fejeződött be.