Vágólapra másolva!
A korábbi tervekkel ellentétben nem egy, hanem két orvossal, valamint egy fizikoterapeutával és egy gyúróval kel útra a magyar nőikézilabda-válogatott a kínai világbajnokságra.

Nem bizonyultak alaptalannak azok a hírek, miszerint a Magyar Kézilabda Szövetségen belül akadtak olyanok, akik szóvá tették, a világbajnokságra készülő női válogatott mellett miért csupán egy urológus dolgozik sportszakorvosként.

A szövetség döntött, a 24 fős delegációban dr. Bódy Gábor mellett végül helyet kapott dr. Király Géza baleseti sebész is.

"Pénz szűkében vagyunk, és 24 fős delegációnál nagyobb küldöttséget nem tudunk a vb-re utaztatni, de felmerült az az igény a szövetség elnökségében, hogy még egy orvos tartson a stábbal" - nyilatkozta a kézi.hu-nak Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

"Ezért én nem leszek ott a tornán, de dr. Bódy Gábor sportszakorvos mellett dr. Király Géza baleseti sebész is a csapattal tart. A 16 játékoson kívül tehát Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, Marczinka Zoltán edző, a két orvos, valamint Szikra-Mezey Csaba fizikoterapeuta, Tímár Csaba gyúró, Langauf István technikai vezető és Szántó András, a szövetség alelnöke, csapatvezető utazik Kínába. A jelenlegi nehéz pénzügyi helyzetben így egyrészt biztosítjuk a maximális sportegészségügyi hátteret a csapat számára, másrészt a delegáció sem bővül, hiszen az utazások kapcsán semmilyen pluszkiadást nem engedhetünk meg magunknak."