Vágólapra másolva!
Súlyos büntetést kapott a Hypo Niederösterreich klubvezetője és egykori edzője, Gunnar Prokop. Az osztrák nőikézilabda-csapattól az európai szövetség elvette a Metz ellen megszerzett pontot, a pályán szabálytalankodó Prokopot pedig pénzbírság mellett három évre eltiltották.

A Metz elleni kirívó sportszerűtlenségéért három évre tiltotta el az Európai Kézilabda Szövetség fegyelmi bizottsága Gunnar Prokopot, a Hypo Niederösterreich menedzserét. A magáról megfeledkezett klubvezető az EHF-ben soha többet nem viselhet tisztséget, valamint 45 ezer euró pénzbüntetést is köteles fizetni.

A botrányairól is elhíresült Prokop a Metz elleni, múlt csütörtöki BL-mérkőzésen 10 mp-cel a vége előtt, 27-27-es állásnál, amikor a franciák támadtak, szándékosan belépett a pályára, és ütközött az ellenfél egyik játékosával.

A bíró ugyan kiállította őt, de mivel közben letelt a játékidő, a vendégek nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, és a Hypo NÖ végül megszerezte az egyik pontot.


A kezi.hu információja szerint a Hypo együttesét 30 ezer euróra büntették, valamint elvették a csapattól a Metz-cel szembeni döntetlennel szerzett pontot. A döntés ellen a felek 21 napig fellebbezhetnek.