Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy Pálinger Katalin nem szerepel a magyar válogatottban a decemberi, kínai nőikézilabda-világbajnokságon.

A kezi.hu információja szerint a világ egyik legjobb kapusa, Pálinger Katalin nem vesz részt a decemberi, kínai nőikézilabda-világbajnokságon. A Győri Audi ETO hálóőre a Csehország és Azerbajdzsán elleni Eb-selejtezőre visszatért ugyan a nemzeti csapatba, de azt követően egyeztetett Mátéfi Eszter szövetségi kapitánnyal, s jelezte, nem vállalja a felkészülést és a vb-szereplést.

"Kati a hosszú felkészülést és a világbajnokságot nem tudja vállalni, de 2010-ben teljes mértékben a válogatott rendelkezésére áll. Hozzátette ugyanakkor, hogy a londoni olimpián már semmiképpen nem fog szerepelni a csapatban, de előtte számíthatunk rá. Jól ismerjük egymást, így egy kellemes hangulatú megbeszélésen tekintettük át a jövőt. Bízom benne, hogy a világbajnokságon nélküle is jól tudunk szerepelni, tovább tudunk építkezni, hiszen a kínai vb nem kvalifikációs verseny, jövőre pedig vele együtt még eredményesebbek lehetünk" - mondta a szakportálnak Mátéfi Eszter.

Pálinger 1997. augusztus 22-én Románia ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban, év végén már első világversenyén, a németországi vébén is játszhatott. Az elmúlt tizenkét évben három olimpián, hat világbajnokságon és hat Európa-bajnokságon szerepelt egyhuzamban.