Vágólapra másolva!
A Washington Capitals elsősorban a gólkirály orosz Alekszandr Ovecskin két találatával verte a Philadelphia Flyerst, sorozatban ötödik győzelmét aratva az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján. A Colorado Edmontonban nyert, és ezzel vezeti a ligát.

A játéknap rangadóján a második harmad közepén még 2-0-ra a Philly vezetett, de négy perccel később már 2-2-re állt a meccs, Ovecskin és Nicklas Bäckström góljaival egyenlített a Caps.

Alekszandr Szjomin góljával már a Washington vezetett, majd a végén jött Ovecskin idénybeli 11. gólja, amivel egyrészt végképp eldöntötte a meccset, ráadásul átvette a vezetést a góllövőlistán.

Persze mit sem érnek a gólok, ha hátul nincs megfelelő ember, de Jose Theodore személyében nagyszerű kapus védte a Capitals hálóját, aki 43 lövésből 41-et megfogott, az utolsó húsz percben például hibátlanul tevékenykedett (20 védés/20 lövés).

Theodore-nál is nagyobbat nyújtott Craig Anderson, aki huszonöt védéssel ért el shutoutot az Edmonton ellen, a Colorado a 3-0-s győzelemmel vezeti a bajnokságot. Wojtek Wolski duplázott, Milan Hejduk pedig 1+1-gyel zárt. Az Oilers hét harmad óta gólképtelen, és zsinórban harmadik meccsét bukta el.

Pavel Dacjuk a Vancouver ellen szerezte meg idei első, majd második gólját, a Detroit pedig először nyert vendégként, pedig a meccs elején még kétgólos hátrányban volt.

eredmények:
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-2
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 0-3
Vancouver Canucks - Detroit Red Wings 4-5