Vágólapra másolva!
Súlyos, nyolcgólos vereséget szenvedett a Pick Szeged kézilabdacsapata szerdán Kecskeméten, csütörtökön a klub vezetősége közös megegyezéssel szerződést bontott az együttes trénerével, Vladan Maticcsal.

A klub vezetése lépett, és a Pick-Szeged honlapjának közlése szerint csütörtökön délelőtt közös megegyezéssel felbontotta Vladan Matic szerződését.

A Csurgó elleni szombati bajnoki mérkőzésen ideiglenesen Avar György eddigi másodedző és Lele Ambrus klubelnök ül a kispadon.

Vladan Matic a Pick-Szeged vezetőedzőjeként 2007-ben bajnokságot, 2008-ban Magyar Kupát nyert. 2009. március 29-án a Nordhorntól a KEK negyeddöntőjében elszenvedett 34-25-ös vereség után felajánlotta lemondását, ám végül az évad végéig a helyén maradt, majd a klubvezetés úgy döntött, hogy az új szezont is a szerb szakemberrel kezdi meg a csapat.

A klub vezetése vasárnap 14 órakor sajtótájékoztatót és szurkolói ankétot tart, itt újabb bejelentések várhatók. A posztra a kezi.hu szerint a Tisza-partiak korábbi trénere, a jelenleg Nagy-Britanniában dolgozó Dragan Djukic a legesélyesebb.

"Köszönjük, Matic!"

A Sante Kézilabda Kft. többségi tulajdonosa, Pistrui László a klub honlapján kommentálta a csütörtök délelőtti döntést.

"Vladan Maticnak szeretném megköszönni azokat a sikereket, amiket elért a Pick Szeged férfikézilabda-csapatával. Olyan eredményeket produkált, amivel ő minden idők legeredményesebb szegedi edzője. Ezt nem lehet tőle elvenni. Köszönöm azt is, hogy egy olyan helyzetben vállalta el a trénerkedést, amit csak kevesen tettek volna. Éppen ezért ragaszkodtam hozzá, ezért tartottam ki a nyáron, mert úgy gondoltam, hogy megérdemli a lehetőséget, a bizalmat. A Kecskemét elleni meccs után viszont nem lehetett már nem lépni" - mondta Pistrui.