Vágólapra másolva!
Idén először a Szuperkupával rajtol el a hazai kosárlabdaidény, melynek során férfi és női bajnoki mérkőzések is láthatóak lesznek majd a televízióban.

A szezonnyitó találkozón a bajnok Atomerőmű SE és a kupagyőztes Pécsi VSK-Pannonpower szeptember 26-án csap össze Pakson a vándorserlegért.

A szövetség (MKOSZ) csütörtöki sajtótájékoztatóján Berényi János elnök kifejtette: harminc meccs kerül képernyőre az alapszakaszból a Sportklub csatornán, ebből várhatóan 23 férfi és hét női összecsapást láthatnak majd a nézők.

"Megalakult az immár teljesen alapszabály szerint működő férfi és női tagozat, amelyek szervezik a 12-12 csapatos élvonalbeli bajnokságot, és gazdálkodnak a rájuk bízott keretből. Idén már nemcsak a nőknél, hanem a férfiaknál is mindig pályán kell lennie legalább két magyar játékosnak" - tette hozzá a sportág első embere.

Az MKOSZ a Testnevelési Egyetemmel közösen Hepp Ferenc-emléknapot is szervez november 3-án abból az alkalomból, hogy aznap száz esztendeje született a szövetséget 25 éven át irányító sportember, a kosaras Hírességek Csarnokának egyetlen magyar tagja. A centenáriumon a magyar férfiválogatott várhatóan a szerb Crvena zvezdával csap majd össze a XII. kerületi Sportmax szabadidőközpontban.