Vágólapra másolva!
A március 24-én elhunyt ifj. Ocskay Gábor jégkorongozó emlékére rendeznek nemzetközi tornát a hétvégén a sportolóról elnevezett székesfehérvári csarnokban.

Amint a torna csütörtöki sajtótájékoztatóján Tokaji Viktor csapatkapitány kiemelte: a Sapa Fehérvár AV19 csapatának játékosai egyértelműen győzni szeretnének, így is tisztelegve a volt társ előtt.

A Volán különleges, speciálisan erre az alkalomra készített, ifj. Ocskay arcképével díszített mezben lép jégre. A mezekre lehet licitálni, és a befolyt összeget teljes egészében jótékony célra, a helyi utánpótlásra fordítja a klub.

A hazai csapat szombat 15:45 órakor a szintén az osztrák bajnokságban (EBEL) érdekelt szlovén Olimpija Ljubljanával találkozik, majd 19-kor a Graz és a Vienna Capitals csap össze.
Vasárnap a két győztes és a két vesztes mérkőzik meg egymással, azzal a kitétellel, hogy a fehérváriak - függetlenül attól, hogy mit játszottak a szlovénok ellen - mindenképpen 17:30-kor lépnek jégre.

A tornára a díjakat, az elismeréseket és a győztesnek járó serleget a Zsolnay gyár ajánlotta fel.

A hétvégi viadal remekül illeszkedik a felkészülési szakaszba, mert a gárda szeptember 11-én kezdi meg az EBEL-sorozatot - az elhunyt hokis ezen a napon ünnepelné 34. születésnapját.

Tóth István szakosztályelnök kiemelte, hogy jól sikerültek az igazolások, és bizakodva várják a szezont, azonban egy láncszem hiányozni fog: "Elveszítettük a csapat emblematikus személyiségét, ám szellemisége tovább él, és Kiscsicsó így segíti a csapatot."

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy heteken belül megkezdi munkáját az ifj. Ocskay Gábor Alapítvány, amely fiatal jégkorongozókat, bölcsődét, gyermekklinikát támogat majd. Az alapítvány kuratóriumi elnöke az elhunyt testvére, Ocskay Zsuzsanna.

Az ifj. Ocskay Gábor jégkorongtorna programja:

szombat:
SAPA Fehérvár AV 19 - Olimpija Ljubljana (szlovén) 15:45 ó
Graz 99ers (osztrák) - Vienna Capitals (osztrák) 19 ó

A vasárnapi helyosztókra 14.30-kor és 17.30-kor kerül sor, a Fehérvár az utóbbi mérkőzésen játszik.