Vágólapra másolva!
Néhány nevezés ugyan nem érkezett meg a Magyar Kézilabda Szövetségbe, de nagy meglepetés már nem várható a 2009-2010-es bajnokság élvonalbeli indulóit illetően. Az új szezon sorsolását kedden tartják.

A hölgyeknél a Vasas és Pécs kiesését követően az NB I/B Nyugati csoportjának második helyezettje, a Veszprém Beton vállalta az indulást (a bajnok Győr második csapata nem léphet feljebb a kiírás értelmében), a pénzügyi problémák miatt visszalépő Nyíradony helyére pedig a Nyugati csoport 4. helyezettje, a Siófok lép.

Az Újbuda TC néven Keleten bajnoki címet szerző csapat viszont nem lesz NB I-es, indulási jogával az újonnan alakult Hunnia Kézilabda Sport Klub nyújtotta be nevezését.

A férfiaknál az NB I/B Keleti csoportját megnyerő Ferencváros vállalta az indulást, a nyugati bajnok Pécs viszont nem, utóbbi helyén a Gyöngyösi Főiskolai KK jogutódjaként NB I-es tagságot szerzett Gyöngyösi KK szerepelhet.

Tizenharmadik csapatként indul a szlovák Tatran Presov is, de az eperjesiek eredménye nem számít bele a tabellába, úgy is felfoghatjuk, hogy minden csapat plusz két edzőmérkőzéshez jut a bajnokság során.

A 2009-2010-es női élvonal mezőnye: Békéscsaba, Debrecen, Dunaferr, Fehérép, Ferencváros, Győr, Hódmezővásárhely, Hunnia, Kiskunhalas, Siófok, Vác, Veszprém

A 2009-2010-es férfi élvonal mezőnye: Balatonfüred, Csurgó, Debrecen, Dunaferr, Ferencváros, Gyöngyös, Kecskemét, Mezőkövesd, PLER, Szeged, Tatabánya, Veszprém, Tatran Presov (versenyen kívül)