Vágólapra másolva!
Montenegróba, a Cattaro vízilabdacsapatához szerződött Szegedről Varga Tamás, Athén és Peking olimpiai bajnoka. A hatalmas termetű pólós, aki az elmúlt két esztendőt a csongrádi együttesnél töltötte, az idén LEN-kupa-győztes lett, mégis a váltás mellett döntött.

A magyar válogatott honlapjának az értesülése szerint Varga családi problémái miatt nem fogadta el fizetésének csökkentését, s több külföldi ajánlat közül a feltörekvő montenegróiakét választotta, akikhez jövő év június 30-ig írt alá.

"A Cattaro már régebben megkeresett, akkor, amikor velük játszottunk a LEN-kupában. Tárgyaltunk, de csak akkor döntöttem, amikor kiderült, hogy Szegeden mindannyiunk fizetését 30 százalékkal csökkentik. A montenegróiakkal megtaláltam a kompromisszumot, ami azt jelenti, hogy tulajdonképpen a prémiummal együtt megkapom azt, amit eredetileg szerettem volna. Családi krízisben vagyok, nem titok, úgyis tudja már mindenki, hogy válunk a feleségemmel, és ebben a helyzetben vannak bizonyos fizetési kötelezettségeim. Azt a pénzt, amit a Szeged ajánlott nekem, nem tudtam elfogadni. Most mindenképpen többet kell keresnem" - nyilatkozta a kétszeres ötkarikás aranyérmes vízilabdás.

"A Cattaro az Euroligában indulhat, s rajtam kívül még négy nagyon komoly játékossal tárgyalnak, egyikük szerb válogatott, a másik montenegrói válogatott, kettő pedig magyar válogatott, olimpiai bajnok. Nem mondok neveket. Tárgyalnak velük" - tette hozzá a 34 esztendős Varga.