Vágólapra másolva!
Stojan Ivkovic lesz a Kecskemét NB I-es férfikosárlabda-csapatának szakmai igazgatója. "Elvárjuk, hogy a következő bajnoki szezonban az első nyolc között végezzen a gárda" - jelentette be Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere szombaton, a városi sportcsarnokban tartott sajtótájékoztatón.

Stojan Ivkovic teljes kompetenciát kap arra, hogy a garantált finanszírozási keretből eredményesen működtesse a város többségi tulajdonával létrehozott sportvállalkozáson belül a kosárlabda-szakosztályt - tette hozzá a polgármester.

Zombor emlékeztetett arra, hogy a város a férfikosárlabda-csapat további működtetése miatt alapította a sportvállalkozást, mert az Univer cégcsoport kiszállt a profi sport támogatásából.

Ivkovic, aki ezüstérmet szerzett a Pécs férfi együttesével, majd szerdán lemondott posztjáról, kijelentette: nagyon rövid idő alatt megállapodtak a kecskemétiekkel, mert nem a pénz volt az elsőrendű szempont, hanem az, hogy a városnak kell egy csapat.
Az új szakmai igazgató szerint teljesen új gárdát kell építeni, hiszen nincs stáb, nincsenek játékosok. Mint mondta: szeretné megtartani Csorvásit és Tóth Pétert, de nem a korábbi feltételekkel, mert azok túlzottak voltak.

Ivkovic hozzátette: két külföldi játékost szeretne igazolni, esetleg egy harmadik, kiegészítő embert a sérülések esetére. Nem akart neveket említeni, de utalt arra: sok függ attól, hogy volt csapatánál kik kapnak szerződést, és kik azok, akik továbbra is vele szeretnének dolgozni.

Vörösmarti Attila marketingigazgató elmondta: a sportvállalkozás bejegyzése napokon belül megvalósul, és utána az egyezség értelmében Stojan Ivkovic kétéves szerződést ír alá.

A sajtótájékoztatón bejelentették: a kosárlabda mellett az új sportvállalkozásba belépett kézilabdacsapat edzője Skaliczki László marad, míg az ezüstérmes férfiröplabda-csapatot továbbra is Gyurkó Sándor készíti fel.