Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, a férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya összeállította csapatait a péntek esti Vodafone Aranygálára, amelyen egymás ellen küldi vízbe eddigi 21 olimpiai aranyérmesét.

A szakvezető döntése nyomán a Steinmetz fivérek egyformán a kék sapkások csapatát fogják erősíteni, a Varga testvérpárokat azonban szembeállította egymással: a Pekingben győztes Dániel és Dénes ugyanúgy egymás ellen játszik majd, mint a kétszeres olimpiai bajnok Tamás és a világbajnok Varga II Zsolt.

További érdekesség, hogy Kásás Tamás saját édesapja csapata ellen küzd majd a győzelemért a Pekingben ötkarikás első, a Vasassal idehaza bajnok Hosnyánszky Norbert ezúttal is együtt játszhat barátjával és csapattársával, Kis Gáborral, miközben Székely Bulcsú és Vári Attila külön csapatba került.

A Vodafone Aranygála meghirdetett célja az elmúlt 12 évben maradandót alkotó, mára példaképpé vált játékosok ünneplése. A pénteki mérkőzésen egy medencében játszik majd a 21 olimpiai bajnok, illetve az 1997-től Kemény Dénessel Európa-bajnoki vagy világbajnoki aranyérmet nyert vízilabdázó. Az eseményen részt vesznek még a magyar vízilabdasportban örök érvényűt alkotó játékosok, szakvezetők, segítők - írták hétfői sajtólevelükben a szervezők.

A margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában fellépő játékosok a mérkőzés teljes jegybevételét a hazai vízilabda-utánpótlás támogatására ajánlották fel.

"Mint sokszor az elmúlt 12 év közös edzésein, amikor két csapatot kellett jelöljek egy egymás közötti edzőmeccshez, igyekeztem azonos játékerőt képviselő összeállítást kitalálni. Így fordulhat elő, hogy például a négy Varga, Tamás és Zsolt, valamit Dániel és Dénes testvérharcra kényszerül majd. Persze ha nem jól sikerült a két névsor, ha az egyik csapat erősebbre sikeredett, még mindig ott a bíró, aki ezen segíthet, azaz én, de erről az oldalamról a fiúk már jól ismernek" - magyarázta döntését Kemény Dénes.

A csapatok összeállítása:
fehér sapkában játszik: Benedek Tibor, Biros Péter, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Kovács Zoltán, Madaras Norbert, Szécsi Zoltán,
Tóth Frank, Varga Dániel, Varga I Zsolt, Varga II Zsolt, Vári Attila, Vincze Balázs.
A csapatot segítő stáb: Kásás Zoltán (edző), Zala György (erőnléti edző), Nagy Ferenc (gyúró), Gábor Antal (orvos)

Kék sapkában játszik: Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Kósz Zoltán, Molnár Tamás, Németh Zsolt, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Varga Dénes, Varga Tamás.
A csapatot segítő stáb: Mátéfalvy Csaba (edző), Dubecz József (erőnléti edző), Szánta Károly (gyúró), Pavlik Gábor (orvos).

Két olimpiai bajnok, Märcz Tamás és Fodor Rajmund részvétele külföldi kötelezettsége - jelesül a nyári máltai bajnokságban való szereplése - miatt kérdéses.