Vágólapra másolva!
A bajnok Vasas nyerte a Vodafone férfi vízilabda ob I rájátszásos döntőjének harmadik összecsapását az Eger ellen, így összesítésben 2-1-re vezet az egyik fél három győzelméig tartó párharcban.

Döntő, 3. mérkőzés:
TEVA-VasasPlaket - ZF-Eger 8-7 (1-4, 2-0, 3-2, 2-1)
gól:
Kis, Tóth 2-2, Varga Dénes, Katonás, Kovács, Hosnyánszky 1-1, illetve Biros, Bárány, Varga II., Hárai, Bundschuh, Nyéki, Decker 1-1
Összesítésben 2-1-re vezet a Vasas.

A pályaelőnyök kölcsönös elvesztése után - merthogy az Eger a nyitómeccsen a Komjádiban, a Vasas pedig a hevesi főváros Bitskey uszodájában nyert ugyanúgy egy góllal - a szerda esti csatában az Eger kezdett eltökéltebben, s a remekül centerező Bárány Attila révén már az első akciójából vezetést szerzett. Ugyancsak a vendégegyüttes volt az, amelyik már első emberelőnyös lehetőségével élt, s a világbajnok Varga II. Zsolt alsósarkos bombája nyomán máris 0-2-t mutatott az eredményjelző. Az olimpiai bajnok Varga Dénes fórból szépített, de Hárai Balázs és Bundschuh Erik góljaival az Eger mehetett nem is kis előnnyel az első pihenőre (1-4).

A piros lapos eltiltása miatt a második meccs után a kispadról száműzött Gerendás György nélkül, segítője, Tóth Kálmán irányításával játszó Eger a folytatásban is motiváltabbnak tetszett Földi László együttesénél, mégis a Vasas szépített a szemfüles Tóth Márton jóvoltából. Ugyanő harcolta ki azt a büntetőt is, aminek kihasználásával - Katonás Gergő bizonyult biztos kezű ítéletvégrehajtónak - 3-4-re felzárkózott a hazai gárda. Mivel azonban a kölcsönös rontások percei következtek ez után, a nagyszünetig már nem változott az eredmény. (Az ötperces pihenő közben érkezett a hír: a fegyelmi bizottság Gerendást az egri "verbális csúcsalakításért" 3 mérkőzésre eltiltotta, emellett 40 ezer forintos pénzbírsággal is sújtotta.)

A háromszoros olimpiai aranyérmes Biros Péter sikeres ötméterese vezette be a harmadik játékrészt (3-5), Kovács Róbert az 5 a 4 elleni szituációban érvényesítette a létszámfölényt, majd a pekingi ötkarikás győztes Kis Gábor szépségdíjas találattal egyenlített (5-5). Válaszul Nyéki Balázs "csúsztatott" Nagy Viktor keze alatt a kapuba, a tavaly olimpiai bajnokká előlépett Hosnyánszky Norbert azonban látványos kapufás bombával egalizált (6-6). A látványra szükség is volt, mert amúgy nagyon leült a nem túl magas színvonalú mérkőzés... Érdekesség viszont, hogy az addigi 12 gól 12 különböző játékostól született.

A negyedik negyedben Kis duplázott elsőként: a center megúszás után átlövésből fordította meg 7-6-ra az állást - először vezetett a Vasas. Kölcsönös üresjáratokat követően - mert feltűnően sok volt a hiba itt is, ott is - bő két perccel a vége előtt Tóth bravúros csavargólja döntött (8-6), mert innen már nem volt visszaút az Eger számára, a hevesiek zárótalálata a pólómatematika nyelvén szólva már nem osztott, nem szorzott.

A negyedik mérkőzést pénteken, 19:30 órától játsszák Egerben.

Földi László, a Vasas vezetőedzője: "Nem először fordul elő, hogy elengedjük az elején az ellenfelet, ennek okát ki kell derítenünk, de a csapat erejét mutatja, hogy 1-4-ről is fel tudtunk állni, s utána már kontroll alatt tartottuk a mérkőzést azzal együtt is, hogy az Eger kihasználta a hibáinkat."

Gerendás György, az Eger vezetőedzője: "Pocsék érzés volt a kispadtól távolról nézni a meccset... Kicsit csalódott vagyok, s ezúttal nem is érdemeltünk győzelmet, mivel egy ilyen nagyszerű kezdés után felsegítettük a már padlón levő ellenfelet. Ez megengedhetetlen."