Vágólapra másolva!
A címvédő Kaposvár hazai környezetben magabiztosan nyert a Kecskemét ellen a férfiröplabda NB I-es ligabajnokság döntőjének első mérkőzésén. A párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart, a második felvonásra csütörtökön kerül sor.

Döntő, 1. mérkőzés:
Kométa-Kaposvár - Kalo-Méh-Kecskeméti RC 3-0 (17, 14, 15)

A 3. helyért, 1. mérkőzés:
HPQ-Szegedi RSE - MAFC-Mapei 1-3 (-18, -23, 15, -19)
A három győzelemig tartó párharc állása: 0-1.

az 5. helyért, 1. mérkőzés:
Dunaferr SE - Szolnoki RK-SI 3-0 (22, 17, 21)
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0.

a 7. helyért, 1. mérkőzés:
Company Nyelviskola-Veszprémi RC - Dág KSE 3-0 (22, 18, 22)
A két győzelemig tartó párharc állása: 1-0.

Mind a tizenhat találkozóját megnyerve lett aranyérmes a férfi NB II-ben a Vegyész RC-Kazincbarcika együttese. A borsodiak a 2007/2008-as idényben az 5. helyen zártak az NB I-es ligabajnokságban, ám a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottsága - miután a kazincbarcikaiak a második póthatáridőre sem tudtak hiánytalan, érvényes nevezést produkálni - tavaly szeptemberben kizárta a 2008/2009-es bajnokságból a korábbi háromszoros magyar bajnok (2003, 2004, 2006), kétszeres Magyar Kupa-győztes (2004, 2005) együttest.

Röviddel ezután az MRSZ elnöksége finomított a korábbi határozaton, mivel a testület felmérte, hogy az első döntés a sportág halálához vezetne Kazincbarcikán - emellett gyengülne a röplabda amúgy sem széles honi bázisa is. Így az MRSZ engedélyezte a borsodiaknak az indulást a korosztályos bajnokságokban, a felnőttek pedig az NB II-ben versenyezhettek.

Daniel Oravec 19 éves átlagéletkorú csapata a hét végén játszotta utolsó meccsét és 3-1-re nyert a másodikként zárt Sümeg ellen. Dudás András, a Kazincbarcika technikai vezetője szerint a mostani keretre bátran lehet építeni, de elképzelhető az is, hogy a következő szezonra visszatérnek olyan játékosok a vegyészvárosba, akik korábban itt röplabdáztak. A folytatáshoz biztos anyagi háttérre lenne szükség, Dudás elmondása szerint a következő hetekben, hónapokban azon fognak dolgozni, hogy mindezt sikerüljön megvalósítani.

A Vegyész komoly ellenfele volt a Magyar Kupa negyeddöntőjében a régi rivális Kométa Kaposvárnak is: "Ez a márciusi mérkőzés is megmutatta, hogy ennek a csapatnak helye van a legjobbak között" - tette hozzá Dudás András.