Vágólapra másolva!
Elrendezettnek tekinti a júniusi Európa-bajnokságra készülő női válogatott körül kialakult helyzetet Berényi János, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke. A nemzeti csapat tagjai egy hete nyílt levélben kértek garanciát az MKOSZ-től a biztosítások ügyében, emellett szót emeltek a megfelelő szintű orvosi ellátásért, a szállás- és utazási körülményekért, valamint a felmerülő plusz kiadások (cipő, gyógyszer, útiköltség) korrekt kifizetéséért.

"A gazdasági válság bennünket is utolért, nem dúskálunk, sorra lépnek vissza a támogatók a sportfinanszírozástól, most még a felét is meg kell köszönni az ígért pénzeknek" - nyilatkozta a szövetség vezetője.

"Ugyanakkor hangsúlyozom, hogy a rendelkezésre álló forrásainkból a női válogatottra koncentrálunk. Tavaly 25 millió forintot fordítottunk a csapat Eb-selejtezőire, 3 milliós prémiumot osztottunk szét, és Rátgéber László szövetségi kapitány juttatásait is kifizettük. Nem tudjuk tejben-vajban füröszteni a lányokat, de idén is legalább 25 milliót szánunk az Eb-felkészülésre és -szereplésre."

Berényi János hozzátette: a felszereléssel sincs gond, mivel augusztusban egyéves szerződést kötöttek a FILA sportszergyártóval, amely 4,5 millió forint értékben ad a csapatnak ruhákat.

"Jelenleg is egy raktárban vagyok Englert Orsolyával, Újhelyi Pertával és Németh Bernadettel, éppen ruhákat válogatunk. Néhány lánynál ugyanis korrigálni kellett a méreteket."

A sportvezető hangsúlyozta, hogy minden játékos rendelkezik a nemzetközi szövetség által igazolt biztosítással, elhúzódó kifizetés esetén pedig az MKOSZ kedvezményeket ajánl fel az érintett klubjának.

"Mindenkit megnyugtatok, hogy van orvos, gyúró, kötszer és technikai vezető is, a kapitányt pedig folyamatosan egy háromfős edzői stáb segíti Boksay Zsuzsa, Tapodi Péter és Fűzy Ákos személyében" - jelentette ki Berényi János, reagálva a sajtóban megjelent értesülésekre.