Vágólapra másolva!
Már csak egy mérkőzést kell megnyernie a Pittsburgh Penguinsnek ahhoz, hogy az elmúlt szezonhoz hasonlatosan az idén is döntőt játsszon az NHL-ben, miután az ottani idő szerint szombat esti összecsapáson idegenben verte a Carolina Hurricanest, s tett szert összesítésben 3-0-s vezetésre.

A Pingvineknél leginkább Jevgenyij Malkin jeleskedett, a kiemelkedően termékeny orosz játékos ezúttal három pontot szorgoskodott össze két góljával és egy gólpasszával, míg az ifjú csapatkapitány, Sidney Crosby egy találattal és egy gól előtti átadással gyarapította a csapat javát szolgáló egyéni gyűjteményét.

Malkin a második meccsen mesterhármast szerzett, most pedig az első harmadban duplázott, és sorozatban a hatodik többpontos meccsét zárta, ilyet utoljára a buffalói Dale Hawerchuk produkált még 1993-ban. A félelmetes pittsburgh-i támadógépezet a három meccsen 16 gólt ütött, pedig a Carolina kapuját az a Cam Ward védi, aki 2006-ban a rájátszás legértékesebb játékosa volt.

A Hurricanes a hazai vereséggel szorult helyzetbe került, s csak egészen különleges bravúr segíthet rajta, hiszen az NHL rájátszásos párviadalainak históriájában eleddig csupán két ízben fordult elő, hogy a vesztésre álló gárda 0-3-ról fordítani tudott.

Másodjára, 1975-ben éppen a Pittsburgh volt a szenvedő fél, amely 3-0-s előnyt eltékozolva egymást követő vereségekkel maradt alul végül 4-3-ra a hihetetlen hajrát kivágó New York Islandersszel szemben. Lesz-e a harmadik "fordító-művész" a Carolina?

rájátszás, főcsoportdöntő, 3. mérkőzés:
Keleti főcsoport:
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 2-6
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban az állás:
3-0 a Pittsburgh javára.

A következő összecsapást újfent a 2006-os Stanley-kupa-győztes Carolina otthonában rendezik, magyar idő szerint szerda hajnalban.