Vágólapra másolva!
A Denver Nuggets vendégeként diadalmaskodott 103-97-re a Los Angeles Lakers az NBA Nyugati főcsoportjának döntőjében magyar idő szerint vasárnap hajnalban, s három meccs után 2-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

A Lakers sikere rendkívül jól és jókor jött az "angyalvárosiaknak", hiszen úgy és az után vágtak vissza közvetlenül a Nuggetsnek, hogy a második meccset Los Angelesben elveszítették két nappal korábban 106-103-ra.

Ha úgy tetszik a pályaelőny visszavételében a Los Angeles első számú sztárja, Kobe Bryant oroszlánrészt vállalt, egyrészt azzal, hogy 41 pontot szerzett, másrészt, hogy az ő hárompontos kosarával fordított a hajrában 96-95-re a vendégcsapat.

A hazaiaknál a nagyágyúnak számító Carmelo Anthony keze ugyanakkor ezúttal nem "sült el", csak 21 pontig jutott, viszonylagos gyengélkedése is szerepet játszott a Denver vereségében, amely - 16 győzelem után - az első hazai kudarc volt március 9-e óta.

"Könnyű dobásokat rontottam el" - összegzett önkritikusan Anthony, aki az előző öt meccsén 35 pontos dobóátlagot produkált.

rájátszás, főcsoportdöntő, 3. mérkőzés:
Nyugati főcsoport:
Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 97-103
Az állás:
2-1 a Los Angeles javára

A két csapat magyar idő szerint kedd hajnalban játssza negyedik mérkőzését, a helyszín ismét Denver.