Vágólapra másolva!
Carmelo Anthony utolsó pillanatban dobott hárompontosával diadalmaskodott a Denver Nuggets a Dallas Mavericks otthonában az NBA rájátszásának legutóbbi játéknapján. A vendégek a 106-105-ös sikerükkel már csak egy győzelemre vannak a továbbjutástól a Nyugati főcsoport elődöntőjében.

Anthony 31 pontig jutott, míg Chauncey Billups 32-t szórt. Náluk is eredményesebb volt a hazaiak legjobbja, a 33 pontos német Dirk Nowitzki, aki ráadásul még 16 lepattanót is szerzett, de ez is kevésnek bizonyult a diadalhoz.

A magyar idő szerint vasárnap hajnali programban 3-0-s vezetésre tett szert a Cleveland Cavaliers is, amely 97-82-re nyert a harmadik összecsapáson az Atlanta Hawks vendégeként a Keleti konferencia elődöntőjében. A sikerben oroszlánrészt vállalt LeBron James, aki 47 pontot dobott, amellett 12 lepattanója és 8 gólpassza is volt.

Hosszabb időre kidőlt a sorból a Houston Rockets kínai óriása, Jao Ming a bal lábában keletkezett fáradásos törés miatt. A 229 centire nőtt játékos a Los Angeles Lakers elleni rájátszásos párviadal szombati összecsapásán sérült meg, s bár műteni nem kell, az orvosok szerint 8-12 hétbe is beletelik, mire teljesen felépül.

Jao a főcsoport-elődöntős csatasorozat harmadik meccsét végigjátszotta, s ő volt a Rockets egyik legjobbja 19 pontjával és 14 lepattanójával. Más kérdés, hogy így is kikapott a Houston 108-94-re, s összesítésben 2-1-re a Lakers vezet.

rájátszás, főcsoport-elődöntők:
Nyugati főcsoport:
Dallas Mavericks - Denver Nuggets 105-106
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Denver 3-0-ra vezet.

Keleti főcsoport:
Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 82-97
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharcban a Cleveland 3-0-ra vezet.