Vágólapra másolva!
Az Orlando Magic vendégként meglepetésre legyőzte a Cleveland Cavalierst az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Keleti főcsoportjának döntőjében, a párharc első mérkőzésén.

A Cleveland első vereségét szenvedte el a rájátszásban, mivel korábban a Detroitot és az Atlantát is kisöpörte. A Cavs az egész alapszakasz legjobb hazai mérlegével zárt, mindössze kétszer zakózott odahaza, ezért is volt meglepő, hogy az Orlando rögtön az első meccsen elvette a pályaelőnyt, bár ezért szokták mondani, hogy a rájátszás semmi máshoz nem hasonlítható, itt minden megtörténhet.

Hiába dobott a hazaiaknál LeBron James 49 pontot (és volt még mellette nyolc gólpassza, valamint hat lepattanója), a túloldalon Dwight Howard 30, valamint Rashard Lewis 22 pontja többet ért a csapat szempontrjából. A Magic félidőben még tizenötpontos hátrányban volt, és alig több mint tíz perccel a meccs vége előtt szerezte meg először a vezetést Anthony Johnson hárompontosával.

A hajrában Lewis volt az, aki egy újabb triplával 107-106-ra alakította az állást, és bár a Cavs még támadhatott, Delonte West és Mo Williams dobása sem ért célba, így a Cleveland ellen az alapszakaszban is pozitív mérleggel (két győzelem, egy vereség) záró floriadiak ünnepelhettek.

rájátszás, főcsoportdöntő, 1. mérkőzés:
Keleti főcsoport:
Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 106-107
A párharc az egyik fél negyedik sikeréig tart.