Vágólapra másolva!
Súlyos térdsérülése ellenre, mankókkal a hóna alatt is elutazott Dániába Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC nőikézilabda-csapatának világklasszis átlövője, hogy jelenlétével segítse társait a Viborg elleni BL-döntő első, szombati felvonásán. Nézzük, mit kell tudnunk a csapatokról!

Különösen nehéz dolga lesz a Győri Audi ETO nőikézilabda-csapatának, hiszen a története első BL-döntőjét játszó csapat egymaga megtörhet számtalan negatív csúcsot. Magyar csapat korábban hatszor találkozott dán ellenféllel nemzetközi kupa döntőjében, s még sohasem nyert, ezen belül az ETO is elbukott hármat (de a másik két lehetőség során sem volt szerencséje), ráadásul az a Viborg az ellenfél, amely 1999-ben és 2004-ben is megtréfálta a győrieket az EHF-kupa-fináléjában.

Az idei esztendőben kiválóan teljesített Konkoly Csaba együttese, amelyet a pesszimisták már a csoportkör második fordulójában leírtak, ugyanis komoly vezetés ellenére hazai pályán kikapott a dán Ikasttól, végül azonban könnyedén biztosította helyét a középdöntőben.

Ott sem akadt különösebb probléma, a szlovén Krim Ljubljanát oda-vissza verte, a montenegrói Buducnost ellen is összeszedett három pontot, így a csoportelsőséghez belefért a valceai szűk, kétgólos vereség is.

Az elődöntőben ugyan a Hypo otthonában nem sikerült a bravúr, a 26-25-ös vereség biztos hátteret adott a visszavágóhoz, amelyet óriási fölénnyel, végig vezetve megnyert az együttes, eljutva ezzel a Bajnokok Ligája döntőjébe.


Út a döntőig: Győr

A győri csapatot idén is sújtotta néhány dolog: először az Ikast elleni hazai vereséget követően Aurelia Bradeanu jelentette be, babát vár, így vele nem számolhat a klub a szezon hátralévő részében, majd Görbicz Anita szívproblémája miatt aggódhatott egy ország, Mayer Szabina márciusban szenvedett keresztszalag-szakadást, majd kedden, az FTC elleni bajnokin Görbicz térde roppant meg.

Márpedig utóbbi hirtelen kiválása nagy veszteség, ezt Konkoly Csaba vezetőedző is elismerte, ám idő nem maradt a siránkozásra. A statisztikák azt mutatják, az utóbbi két évben Anitának háromszor kellett BL-mérkőzést kihagynia: idén a Zvenyigorod elleni idegenbeli és a Szkopjéval szembeni hazai találkozón nélküle nyert a Győr, de előbbi csapat ellen tavaly sem játszhatott Oroszországban, igaz, az akkor BL-elődöntőben még volt Bradeanu, aki hozta a meccset az ETO-nak.


"Eredetileg nem akartam pályára küldeni a Népligetben, de mínusz négynél elragadott engem is a hév, mindenképpen nyerni szerettem volna, hogy letudjuk a bajnokságot, ezért becseréltem. Ez mindenképpen téves döntés volt, de az orvosi vizsgálatok során kiderült, Anita térde egy időzített bomba volt. Akár a BL-döntő első perceiben is megsérülhetett volna" - nyilatkozta Konkoly Csaba a Kisalföldnek.

A Győri Audi ETO KC eddigi eredményei, csoportmérkőzések:
Kometal Gjorce Petrov - Győri Audi ETO KC 21-24
Győri Audi ETO KC - Ikast-Brande HK 25-27
Győri Audi ETO KC - Zvezda Zvenigorod 29-23
FC Midtjylland - Győri Audi ETO KC 26-27
Győri Audi ETO KC - Kometal Gjorce Petrov 35-20
Zvezda Zvenigorod - Győri Audi ETO KC 28-29

középdöntő:
RK Krim Mercator - Győri Audi ETO KC 31-35
Győri Audi ETO KC - Buducnost T-Mobile 31-27
C.S. Oltchim Rm. Valcea - Győri Audi ETO KC 28-26
Buducnost T-Mobile - Győri Audi ETO KC 26-26
Győri Audi ETO KC - RK Krim Mercator 34-33
Győri Audi ETO KC - C.S. Oltchim Rm. Valcea 30-28

elődöntő:
Hypo Niederösterreich - Győri Audi ETO KC 26-25
Győri Audi ETO KC - Hypo Niederösterreich 29-21

A góllövőlistán Görbicz Anita 94 góllal a 2., Tomori Zsuzsanna 66 találattal a 8., Vérten Orsolya 61 góllal a 10., Katarina Mravikova 48 góllal a 24. helyen található.