Vágólapra másolva!
Egyedi gyalogtúrán járt szombaton a kétszeres olimpiai bajnok vízilabdakapus, Gergely István: a Domino Honvéd játékosa mintegy négy és fél kilométer utat tett meg, pólós szerelésben.

A különleges vállalkozás előzménye egy ígéret volt, amelyet a Honvéd 32 éves kapusa most váltott valóra, jóllehet még a tavaly nyári ötkarikás játékok előtt tette: "Ha ott lehetek Kemény Dénes csapatában az olimpián és megvédjük athéni elsőségünket, akkor papucsban, fürdőnadrágban és fürdőköpenyben sétálok le a Budaörs feletti hegytetőről" - jelentette ki.

Miután Gergely visszakerült a Kemény-csapatba, s Pekingben ismét olimpiai aranyérmet szerzett a magyar válogatottal, jöhetett a fogadalom valóra váltása. "Tartoztam ezzel a túrával magamnak és azoknak is, akik a tavalyi bejelentésemet komolyan vették. A séta nem öncélú. Ezzel a néhány kilométeres gyaloglással és az azt követő rövid budaörsi kerékpáros kirándulásommal is a testmozgás és az egészséges életmód szükségességére szerettem volna felhívni mindazok figyelmét, akiket nehéz kimozdítani a karosszékből, vagy felállítani a tévé elől" - mondta Gergely István a T-Mobile Sporthír Szolgálatnak.