Vágólapra másolva!
A rendező Falco KC-Szombathely csapatát sújtó hétfői döntést követően kedden három játékosról határozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), amely a szombathelyi Lakatos Pétert két mérkőzésre eltiltotta.

Csapattársát, Kálmán Lászlót felfüggesztett pénzbüntetésre, illetve a rivális Atomerőműt erősítő Michael Englisht pénzbüntetésre, s felfüggesztett eltiltásra ítélte a férfi bajnoki elődöntő szombati második mérkőzésének botránya miatt.

A szombathelyi meccs utolsó percében Kálmán és English kakaskodása után alakult ki óriási botrány, a találkozót - 31,9 mp-cel a vége előtt - félbe kellett szakítani, mivel a szurkolók berohantak a pályára és bántalmazták a játékvezetőt.

A fegyelmi bizottság - Puskás Árpád fb-elnök tájékoztatása szerint - a cserepadról befutó Lakatost azért tiltotta el, illetve kötelezte 100 ezer forint befizetésére, mert megütötte Englisht.

Ezzel ő mindenképpen kihagyja kedden a paksi harmadik meccset, Kálmán és az amerikai légiós ugyanakkor ott lesz a parketten. Előbbinek felfüggesztve 50 ezer forint a büntetése. Englishnek viszont 200 ezret kell fizetnie, s felfüggesztett kétmeccses eltiltást kapott. Ugyan fellebbezésre van mód, ám annak benyújtása nem halasztó hatályú.

Hétfőn a történtek miatt a Falcót 1,4 millió forintos bírsággal és egy zártkapus hazai mérkőzéssel sújtotta az MKOSZ. A párharcban az Atomerőmű SE vezet 2-0-ra, s kedden kiharcolhatja a fináléba kerülést.