Vágólapra másolva!
Megfogalmazása szerint nem kő, hanem szikla esett le Jan Filc szlovák szövetségi kapitány szívéről az után, hogy csapata drámai körülmények között nyert 4-3-ra a magyarok ellen a svájci jégkorong-világbajnokság pénteki nyitófordulójában.

A szakember a pravda.sk internetes oldalnak elmondta, hogy a sok szlovák szurkoló által lebecsült magyarok remek munkát végeztek, Szuper Levente személyében kitűnő kapusuk van, és a védelmük megbízható.

"Biztos voltam benne, hogy nehéz meccs lesz (...) Egy újabb hokiország van születőben, és ez a sportág szempontjából is jó" - jegyezte meg Filc, akinek az irányításával 2002-ben története legnagyobb sikerét érte el a szlovák csapat azzal, hogy világbajnok lett.

Hozzátette: 1-1 után, amikor sikerült két gyors gólt ütni, együttese irányította a játékot, mégsem tudta eldönteni a mérkőzést.

"Ilyen drámára nem emlékszem edzői pályafutásom során. Nem kő, hanem szikla esett le a szívemről" - fogalmazott Filc, akinek csapatában hét világbajnok, négy NHL-es és Jiri Bicek személyében egy 2003-as Stanley Kupa-győztes is szerepelt.