Vágólapra másolva!
A félidőben - az első két negyedbeli remek teljesítménnyel - még két góllal vezetett, a végén azonban csak eggyel nyert szerdán vendégként a Vasas, így az olasz Pro Recco jutott be a legjobb négy közé a férfivízilabda Euroligában, miután az első összecsapáson, Budapesten három találattal diadalmaskodott.

Euroliga, negyeddöntő, visszavágó:
Pro Recco (olasz) - TEVA-VasasPlaket 9-10 (2-3, 0-1, 5-3, 2-3)
a magyar góldobók:
Varga Dénes 3, Hosnyánszky, Varga Dániel 2-2, Steinmetz B., Tóth M., Kis G. 1-1

A magyar-olasz pár negyeddöntős első meccsén, a Komjádi uszodában a Pro Recco 11-8-ra győzött, így a szerda esti visszavágón reménytelennek tetszett még a sima győzelem is, nemhogy egy nagy különbségű idegenbeli siker. Ehhez képest Steinmetz Barnabás villámtalálatával kezdődött (0-1) az itáliai visszavágó. A magyar gólra magyar válasz érkezett, de a Pro Reccót erősítő Kásás Tamástól, így 1-1 lett az állás. Varga Dániel svédcsavar-góljával (1-2), majd az öcs, Dénes találatával (2-3) maradt a Vasas-vezetés, sőt a második nyolc perc egyetlen vendéggóljával, amelynek Tóth Márton volt a szerzője, már kettőre duzzadt az előny (2-4) a nagyszünetre.

A gólzáporos harmadik negyedben - amikor Benedek Tibor is felsorakozott a reccói magyar különítmény eredményes tagjai közé - a pekingi ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert két ízben is bevette a hazai kaput, a játékrész végére azonban elapadt az angyalföldi alakulat előnye (7-7).

A zárónegyedben megint megvillantak a Vasas olimpiai bajnokai, a két Varga mellett a center Kis Gábor is, így 10-8-ra újfent elhúzott a piros-kék legénység, a vége azonban minimális különbségű győzelem lett, ami kevés volt ahhoz, hogy ott legyen idén is a Final Fourban a tavaly a négyes fináléban harmadik helyen végzett Vasas együttese.