Vágólapra másolva!
Veszprémben kis, Szegeden nagy csodára lenne szükség ahhoz, hogy a helyi kézilabdacsapat sikerrel vegye a Bajnokok Ligája, illetve a KEK negyeddöntőjét, és kiharcolja a továbbjutást.

Az MKB Veszprém a címvédő spanyol Ciudad Real otthonában szenvedett 29-24-es vereséget úgy, hogy az 52. percben még egyenlő volt az állás. Ezt követően viszont olyan bírói ítéletek születtek, amelyek mellett a magyar bajnok vezetői nem mehettek el szó nélkül: panasszal éltek az európai szövetségnél.

"Maradt esélyünk a továbbjutásra, de csak akkor, ha a teljes 60 percen át a maximumot nyújtjuk. Még soha sem léptünk túl a Ciudad Realon, de úgy vélem, az ötgólos hátrány nem ledolgozhatatlan" - mondta Mocsai Lajos vezetőedző.

A Ciudad eddig valamennyi párharcát megnyerte a Veszprém ellen, és ebben a szezonban egyszer már győzött az arénában, mégpedig szeptember 21-én, a Bajnokok Trófeája elnevezésű kontinentális Szuperkupában 32-28-ra. Akkor a félidőben még a hazaiak vezettek 13-10-re...

A Szeged nemcsak a reménytelennek tűnő továbbjutásért, hanem edzőjéért, Vladan Maticért is játszik a Nordhorn ellen. A német gárda egy hete 34-25-re diadalmaskodott, és a találkozó után a tréner lemondott. A játékosai azonban kiálltak érte, így a döntést az elnökség elhalasztotta. Amennyiben a Tisza-partiak búcsúznak, elköszönhetnek Matictól és a játékosok súlyos pénzbüntetést kapnak.

A Szeged - miután búcsúzott a BL-től és átkerült a KEK-be - nem titkoltan a finálét célozta meg, ezért is volt fájó a súlyos vereség.

A tavaly EHF Kupát nyert Nordhorn ebben a szezonban már kapott ki 9 góllal Magyarországon: a már említett Bajnokok Trófeája elődöntőjében a 2008-as KEK-győztes Veszprém 39-30-ra nyert ellene.

A Veszprém mérkőzését a Viasat3, a Szeged találkozóját a Sportklub élőben közvetíti.

A magyarok szombati programja:
férfi BL, negyeddöntő, visszavágó:
17.15: MKB Veszprém - Ciudad Real (spanyol) - első mérkőzés: 24-29)

férfi KEK, negyeddöntő, visszavágó:
17.30: Pick Szeged - Nordhorn (német) - első mérkőzés: 25-34