Vágólapra másolva!
Két klasszis játékosa, Marian Gaborik és Stefan Ruzicka nélkül utazik a jövő pénteken kezdődő svájci jégkorong-világbajnokságra a magyarokkal azonos csoportban szereplő szlovák válogatott.

Gaborikot klubja, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Minnesota Wild nem engedi el, mivel csípősérülésére egy hónapos pihenőt írt elő neki. A Szpartak Moszkvában légióskodó Ruzicka csütörtökön a lettek elleni felkészülési mérkőzésen dőlt ki a sorból, kificamodott a válla, így három hétig lesz harcképtelen. Ruzicka volt a legutóbbi meccsek legjobb góllövője, a csehek és a norvégok ellen négy találkozón négyet ütött.

A világ élvonalába 70 év után visszatérő magyar válogatott jövő pénteken éppen a szlovákok ellen kezdi meg világbajnoki szereplését.

Stanley-kupa-győztes kapus a svájci keretben

A 2006-ban Stanley-kupát nyert Martin Gerber is tagja lesz a házigazda svájci válogatottnak a világbajnokságon. A jelenleg Toronto Maple Leafs-alkalmazott, három éve még a Carolina Hurricanest erősítő kapus mellett az NHL-ben All Star-válogatott hátvéd Mark Streit (New York Islanders) és a Carolina tartalékegyüttesében, az Albany River Ratsben szereplő hálóőr, Daniel Manzato érkezik a tengerentúlról.

Ralph Krueger szövetségi kapitány nem számíthat többek között az Anaheim Ducksszal a playoffban érdekelt Jonas Hillerre, aki hibátlan védési mutatóval nyitott az alapszakasz-győztes San Jose Sharks otthonában. A svájciak a norvégok elleni két oslói sikerrel hangoltak a vb-re. A tornán április 24-én a franciák, 26-án a németek, majd 28-án a címvédő oroszok ellen lépnek jégre. A kvartettből az első három jut a középdöntőbe, a negyedik helyezett a kiesés elkerüléséért folytatja.