Vágólapra másolva!
Rátgéber László szövetségi kapitány kijelölte a júniusi, lettországi női kosárlabda Európa-bajnokságra készülő bő keretét, amelyből hiányzik a korábbi csapatkapitány Iványi Dalma mellett Fűrész Emőke és Béres Tímea is. A magyar szövetség honlapja szerint a három kiváló és rutinos játékos nem vállalta a válogatottságot.

Ott van viszont a keretben a sérüléséből felépült Semsei Barbara és Fegyverneky Zsófia. A selejtezőkhöz képest újdonságot jelent a pécsi Raksányi Krisztina és a zalaegerszegi Horváth Zsófia, illetve a spanyol Estudiantesben légióskodó Császár Andrea neve a listán.

Az Eb-re készülő bő keret: Németh Bernadett (Szeged), Semsei Barbara (Sopron), Englert Orsolya (Reims), Fűrész Diána (Győr) Fegyverneky Zsófia (Brno), Honti Kata (Sopron), Bujdosó Nóra (Bourges), Somogyi Andrea (Pécs), Vida Anna (Győr), Raksányi Krisztina (Pécs), Horváth Zsuzsanna (Sopron), Vajda Anna (Pécs), Krivacsevics Tijana (Sopron), Horti Dóra (Sopron), Ujhelyi Petra (Rivas Ecopolis), Császár Andrea (Estudiantes), Horváth Zsófia (Zalaegerszeg).