Vágólapra másolva!
A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján még csütörtök délelőtt is 18-13-as végeredmény szerepelt a szerda esti LEN-kupa-döntő visszavágójának  hivatalos jegyzőkönyvében, holott a valóságban - a 9-7-es alapmeccset, majd a hosszabbításos 12-10-et, végül pedig az 5-3-as büntetőpárbajt követően - 17-13-ra nyert a Szeged a görög Panioniosz ellen.

Vagyis egy magyar gól pluszban került be a dokumentumba, így az MTI meccstudósításába is. A lényeg ugyan az, hogy az athéni 8-6-os vereség után idehaza a kétgólos hátrányát ledolgozó Szeged az ötméteresekkel meg tudta szerezni a kupát, a kérdés azonban ettől még adott: hogyan és miért kerülhetett a hiba az elektronikus jegyzőkönyvbe?

Amint az utóbb kiderült, részben amiatt, mert a szegedi mérkőzésre a házigazdák nem kértek az MVLSZ-től szakembereket, mondván, majd ők helyben megoldják a zsűrizést. A találkozónak ezúttal egyetlen jegyzőkönyvvezetője volt, noha a kiemelt mérkőzéseken két szövetségi szakember szokott közreműködni, aki egymást is felügyeli, így gyakorlatilag kizárt a tévedés.

"Ha ketten csinálják, nem lehet hiba" - mondta Puskás Ferenc, a szövetség számítógépes ügyviteli rendszerének irányítója az MTI-nek. "Most az lehetett a baj okozója, vagyis a rossz eredmény forrása, hogy amikor a játékvezetők az egyik görög ötméterest, már a büntetőpárbajban újralövették, a jegyzőkönyvet rosszul korrigálták, a számítógépes program is rosszul reagált, s a kalamajkában technikai baki következett be. Sajnos ilyen is előfordul, még ha nagyon ritkán is. A fő azonban mégis az, hogy a Szegedé lett a LEN-kupa!"

A férfi LEN-kupa-döntő visszavágójának helyes eredménysora:
Szeged-Beton VE - Panioniosz (görög) 17-13 (2-3, 3-1, 4-1, 0-2 - 0-2, 3-1 - büntetőkkel 5-3)