Vágólapra másolva!
Komoly problémákkal küzd a Tajtavill-Nyíradony nőikézilabda-csapata, amely névadó szponzort, illetve további támogatókat keres a jövő szezonra. Az már biztos, hogy a kapus Király Annamária, illetve a válogatott jobbátlövő Sopronyi Anett Hódmezővásárhelyen folytatja pályafutását.

A Hajdú Online információja szerint komoly pénzügyi nehézségekkel küzd a Tajtavill-Nyíradony nőikézilabda-csapata. Tajta Tünde cégvezető a csütörtöki, debreceni sajtótájékoztatón kifejtette, a Tajtavill Kft. évente 36 millió forinttal támogatja az alakulatot, mivel azonban más, kisebb szponzorok a gazdasági helyzet miatt visszaléptek, további, várt összegek elmaradtak, a 36 millió pedig március végére elfogyott.

Április 1-től június 30-ig - eddig szól a csapat tagjainak munkaszerződése - a nyíradonyi vagyonkezelő támogatja a csapatot - tudtuk meg Tasó Lászlótól, a város polgármesterétől.

Nyíradony és a helyi vállalkozói kör azonban nem tudja átvenni a főtámogató szerepét, s a Tajtavill Kft. sem képes tovább finanszírozni az együttest, mivel gazdasági pozíciói meggyengültek a válság következtében.

"Nem szeretnénk, ha elkallódna a csapat, amely a megye sportjának egyik gyöngyszeme, s kiváló lehetőséget nyújt a fiatal játékosoknak" - szögezte le Tasó László polgármester. "Nem adtuk még fel, vannak új szponzorok is, azonban főtámogató nincs, aki menedzselné az együttest, aki a finanszírozás gerincét adná. Az önkormányzat képes többlet terhet vállalni, s a helyi vállakozókkal közösen 20-25 milliót áldozni erre."

A hírek szerint legalább 30-35 millió forint kellene ahhoz, hogy a klub elindulhasson a következő idényben, s be is tudja fejezni a bajnokságot.

A csapat kulcsemberei közül ketten már biztosan távoznak a nyáron: a válogatott jobbátlövő Sopronyi Anett, illetve a kapus Király Annamária Hódmezővásárhelyre igazol.