Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) hivatalos honlapja vezércikkben búcsúzott Ocskay Gábortól, az Alba Volán 34. életévében elhunyt válogatott jégkorongozójától. A szakoldalak mellett osztrák, német, cseh weblapok, sőt, még török honlap is megemlékezett minden idők egyik legjobb magyar játékosáról.

"Ugyanúgy sokkolt a hír, mint a legtöbb magyar embert. Edzőként úgy fogok rá emlékezni, mint a legkeményebben dolgozó játékosokra, akivel megtiszteltetés volt a közös munka" - nyilatkozta az IIHF honlapjának Pat Cortina szövetségi kapitány.

"Gábor azon csapatjátékos modellje volt, akit mindenki tisztelt, csapattársa és ellenfele egyaránt. Ilyen játékosról álmodik minden edző".

Forrás: [origo]

A lap ugyanúgy szívinfarktusról számolt be, mint az osztrák oldalak. Az elmúlt két EBEL-szezonban Ausztriában is pályára lépő játékosról Peter Schramm, az osztrák szövetség alelnöke így nyilatkozott: "Sokkolt bennünket a hír, részvétünket szeretnénk kifejezni az egész családnak. Ocskay Gábor igazi profi volt, az Alba Volán csapatának ikonja."

A csatár két szezon során 94 EBEL-mérkőzést játszott, 27 gólt szerzett és 45 asszisztott jegyzett.

Forrás: [origo]