Vágólapra másolva!
A csoportelsőségért és a vele járó kedvezményekért lép pályára szombaton a Győr a nőikézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában, és ha pontot szerez a vendég román Valcea ellen, valóra is váltja álmait.

Az ETO február 21-én a rossz hajrája miatt 28-26-ra kikapott Szűcs Gabriella és Borbás Rita együtteséstől, ám jelenleg pontelőnye van, így elég szombaton a döntetlen is az első helyhez. Vanyus Attila, a magyar bajnok klubelnöke azt mondta, számára nagyobb siker, hogy a csapat sorozatban harmadszor elődöntős a legrangosabb európai kupában, mintha egyszer már megnyerte volna, és más elitklubhoz hasonlóan anyagilag megroppant volna.

A csoportelső a másik kvartett másodikjával - a Hypo NÖ-vel vagy a Viborggal - csatázik. Németh András, Tóth Tímea, Kirsner Erika és Léránt Vivien osztrák együttese az egymás elleni első meccsen 30-28-ra nyert a Kovacsicz Mónikával felálló skandináv csapat ellen. Ha a dánok ennél nagyobb különbséggel nyernek - és erre minden esélyük megvan otthon -, akkor a Hypo lesz a csoportmásodik.

Németh András elmondta: számára mindegy, hogy kivel kell megvívni a fináléba kerülést, és mindegy, hogy hol kell pályára lépni először. "Mindenre tudok példát mondani: tovább lehet jutni úgy is, hogy a visszavágóra utazunk, és úgy is, hogy otthon van a második meccs. Ezen a szinten már mindegy, ki az ellenfél" - jegyezte meg.

A BL elődöntő első mérkőzését április 8. és 12., a visszavágót pedig 15. és 19. között kell megrendezni, s a csoportelsők kezdenek idegenben. Egy viszont biztos: lesz magyar BL-győztes játékos idén.