Vágólapra másolva!
Megszerezte 50. gólját a szezonban Alekszandr Ovecskin, a Washington Capitals orosz csatára, akinek csapata magabiztosan legyőzte a Tampa Bay Lightningot az NHL legutóbbi játéknapján.

A 23 éves támadó az 5-2-re megnyert összecsapás első találatát jegyezte, s egyben a Capitals első olyan játékosa lett, aki három szezonban is eljutott legalább félszáz gólig.

Ovecskin ezúttal szokásával ellentétben nem úgy ünnepelte a gólját, hogy lendületből a plexire ugrott, hanem botját a jégre fektette, és úgy csinált, mintha az ütő túl forró lenne ahhoz, hogy hozzáérjen.

A koreográfia nem mindenkinek nyerte el tetszését, Rick Tocchet, a Tampa Bay edzője legalábbis úgy nyilatkozott, hogy nehezen viseli, amikor az ellenfél ilyenre vetemedik a Lightning otthonában.


Ovecskin gólja és szokatlan ünneplése

A Capitalsban Mike Green duplázott, a védő 27 gólnál jár, és ha így folytatja, akkor elérheti a 30-as határt, amire hátvéd esetében utoljára az 1992/93-as szezonban volt példa, akkor is egy washingtoni játékos, Kevin Hatcher jóvoltából. A Washington ezzel a győzelemmel feljött a második helyre Keleten, a főcsoport-első Boston viszont meglepetésre 2-0-s előnyről zakózott hazai pályán a rájátszásért kétségbeesetten kaparó Kings ellen.

Az Ottawa hatmeccses nyeretlenségi sorozatára tett pontot, amikor 5-4-re verte a Montrealt, de a Senatorsnak így is csoda kéne ahhoz, hogy playoffba kerüljön. A Floridának sokkal jobbak az esélyei, a Párducok mindössze egy pontra vannak lemaradva a nyolcadik Carolinától, és önbizalmat meríthetnek abból, hogy a franchise történetében először nyerték meg a szezon mind a négy meccsét a Toronto ellen.

A Vancouver klubcsúcsot jelentő tizenegyedik diadalát aratta otthon, a St. Louis ellen ráadásul Roberto Luongo szezonbeli hatodik shutoutját (november óta az elsőt) érte el. A játéknap legnagyobb különbségű győzelme az Edmonton nevéhez fűződik, Sam Gagner hármat vállalt az Oilers nyolc góljából Denverben.

eredmények:
Boston Bruins - Los Angeles Kings 2-3 - hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 2-5
Florida Panthers - Toronto Maple Leafs 3-1
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 5-4
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 1-8
Phoenix Coyotes - Anaheim Ducks 2-3 - szétlövés után
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 3-0
San Jose Sharks - Nashville Predators 3-2 - szétlövés után