Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott 31-29-re nyert Tunézia ellen a bécsi Samsung-kupa pénteki nyitómérkőzésén.

Eredmény, Samsung-kupa, 1. forduló:
Tunézia - Magyarország 29-31 (14-17)
Bécs
v.: Brkic, Jusufhodzic (osztrák)
Tunézia: Maggaiez, Zeheni (kapusok) - Ayed, Ben Ali, Ben Amor, Ghali 1, Haj Ahmed, Hammed 12/6, Horri, Issa, Klaii 2, Lagha, Mahmoudi 1, Megannem, Mrabet 1, Saied 4, Touati 3, Yssa 5
Magyarország: Liszkai, Fazekas (kapusok) - Ancsin 3, Császár 2/2, Grebenár, Gulyás 6, Halász, Harsányi, Kocsi, Lékai 6, Nagy K., Putics 5, Vadkerti 2, Zubai 7
hetesek: 6/6, illetve 3/2
kiállítás: 8, illetve 8 perc

Hajdu János szövetségi kapitány: "Nagyon örülök, hogy itt lehetünk, a fiatal játékosaink már a hátralévő Eb-selejtezőkön több lehetőséget fognak kapni. Azért jöttünk el a tornára, hogy gyakoroljunk, szombaton más játékosok kapnak erre lehetőséget. De természetesen nyerni akarunk Ausztria ellen."

Sayed Ayari, tunéziai kapitány: "Az eredmény nem fontos számunkra, az a célunk, hogy a háromnapos tornán minél több fiatal játékosunk pályára léphessen, s nemzetközi tapasztalatot szerezzen."

Marouane Magaiez, a tunéziai válogatott kapusa: "Az a célunk a tornán, hogy a fiatal játékosainkat beépítsük a csapatba. Ennek köszönhetően a védekezésünk a mérkőzés során nem állt össze. Pozitívum viszont, hogy hátrányból is fel tudtunk állni."

További eredmény:
Norvégia - Ausztria 40-33 (20-15)

Szombaton, 2. forduló:
Norvégia - Tunézia 18 ó
Magyarország - Ausztria 20.15

Vasárnap, 3. forduló:
Ausztria - Tunézia 13 ó
Magyarország - Norvégia 15.15